Hlavní navigace

Sygic míří do Apple CarPlay. Jako první nabídne offline navigaci

14. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to už pět let, co Apple představil funkci CarPlay (dříve pod názvem iOS in the car). Do moderních aut s velkými displeje přinesl část vlastního infotainmentu postaveného na upravených mobilních aplikacích a asistentce Siri. Displej v autě slouží jako prodloužená ruka iPhonu. V tuto chvíli již CarPlay podporuje 60 automobilek a přes 400 typů vozů, mezi nimi i škodovácké Fabie, Octavie, Rapidy, Superby a Yeti modelových řad 2016 a novějších.

CarPlay do aut přinesl i mapy navigaci od Applu, ale všichni vědí, že s podklady mají v Cupertinu pořád problém (a už jej řeší). Firma proto spolu s ohlášením iOS 12 uvedla, že přes CarPlay nabídne také Google Mapy a Waze.

KL24

Další podporovanou aplikací bude slovenský Sygic. Populární navigace má přes 200 milionů uživatelů, ta část s iPhony ji bude moci brzy používat i na displeji auta. Sygic jako první nabídne plně offline hlasovou navigaci (která je od letoška ještě lepší), asistenci pro jízdu v pruzích, předpovědi zácp, upozornění na překročení rychlosti nebo v případě připojení k internetu i okamžité dopravní informace.

Finální verze iOS 12 vychází 17. září, pravděpodobně hned poté budou spolu s CarPlay fungovat aplikace Sygic GPS Navigation a Sygic Car Navigation. Slovenská firma už jedná i s Googlem na podpoře Android Auta.

Byl pro vás článek přínosný?