Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 1,8nm CPU Intelu nebudou pro desktop, vyjde refresh Arrow Lake. 2026 Nova Lake a reverzní HT?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 10. 2023 7:36

    del42sa

    vtipné je, že reverzní HT uměl původní návrh Bulldozeru, tedy spoování jednotek do jednoho silnějšího jádra, když pominu fakt že už samotný návrh CMT byl hodně komplikovaný a AMD si jeho vývojem užila svoje, tak přece jen reverzní HT je dost velká výzva a inženýři AMD právě kvůli vysoké složitosti návrh toho CPU několikrát předělávali a reverzní HT nakonec vypustili. Původní jednotka se dvěma INT clustery, která měla být nazývána jádrem se dvěmi vlákny se změnil v AMD terminologii na jednotku se dvěma "jádry". Později kvůli tomu AMD čelilo žalobě, která dopadla finančním vyrovnáním s "poškozenými"

    Intel bude zřejmě narážet na ty stejné problémy jako AMD a bude zajímavé, pokud se jim ten koncept nějak podaří dotáhnout do konce bez negativních dopadů na výkon a spotřebu a jak si poradí s vnitřmí logikou fungování toho RHT