Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 10nm čipy Intel až v druhé polovině roku 2018? Výroba začíná letos, ale jen omezeně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 10. 2017 22:58

    Radek Holeček

    K tomu odkazovanému článku by to chtělo ještě dodat, že právě teď ve 3Q prodal Intel akcie toho ASML za 5 miliard dolarů. Takže jestli ono to nebude s tím zaspáním trošku jinak.
    Že se prosazují 6W jádra, je pravda. On taky za pár dní (oficiálně 7. listopadu) uvádí Intel celou řadu takovýchto čipů z rodiny Gemini Lake. Ano, jsou to ty zatracované Atomy, které už v současné generaci mají lepší poměr výkon/watt než plnohodnotné Core čipy a pravým Core čipům šlapou na paty. Minulá generace +30 % výkonu, ta nová zase +30 % výkonu. Tedy zrovna v této oblasti, bych se o Intel nebál. Tyhle čipy jsou obecně menší, než Core, takže uvést Mercury Lake na 10nm v nebude pravděpodobně problém, i kdyby ten proces neměl nejlepší výtěžnost.