Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 10nm procesory od Intelu budou až k Vánocům 2019. Xeony a highend ještě o rok později. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 7. 2018 13:49

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    U těch video akcelerátorů zrovna Intel problém nemá. Když Kaby vyšel, tak byl v multimédiích naprostá špička, měl úplně všechno, co mohl - 10bit VP9, HEVC Main 10, HDR. Od té doby máme nové jen AV1, jenže to mělo reálně uzavřenou specifikaci až teď v červnu*, takže tam logicky ještě podporu v hardwaru nic mít nemůže a ještě chvíli mít nebude. Takže tam si není na co stěžovat. V 3D části, no tam je ten výkon/použitelnost pro hry furt taková nějak stejná.

    * Sice tu bylo tohle: https://www.cnews.cz/video-kodek-AV1-specifikace-dokoncena-oznameni ale jak tam píšeme, tak to byl trochu PR trik. Ve skutečnosti se pracovalo na specifikaci prakticky až teď do léta, takže implementace v křemíku se tím určitě zdrží.