Hlavní navigace

Názor k článku 10nm procesory od Intelu budou až k Vánocům 2019. Xeony a highend ještě o rok později od Maudit - Ja rozhodne nemenim argumenty. To vy skacete sem...

  • 31. 7. 2018 12:31

    Maudit (neregistrovaný)

    Ja rozhodne nemenim argumenty. To vy skacete sem tam, podle toho, jak moc se vam ty argumenty nehodi. Muj prvni post je jasnej:

    Maudit 27.7.2018 at 20:52
    "Na jejich 14nm proces zatim de facto nic nema. Kdyby se Intel neflakal v pridavani jader a zvysovani IPC, tak v kombinaci s takty a spotrebou jejich 14nm procesu dneska po Zenu ani nikdo nestekne."

    Kdyby Intel chctel, muze zahodit iGPU (ktere zabira dost velkou cast die) a na stejne plose, co ma Ryzen, by mohl vydat klidne 12ti jadro s 24 vlakny. Jenze to by Intel nesmela byt tak torchu nenazrana firma, ktera cili na 60-80% marze. To je jedina zachrana AMD, ze se spokoji s 30% marzi, protoze zatim diky tomu muzou vydavat o tolik vetsi cipy, nez konkurence (to plati i v grafikach). Tenhle brute force pristup zatim jeste dokaze "dohnat" technologicky naskok konkurence. Jak dlouho ale tahle strategie vyrdzi, to netusim. Na trhu grafik se to AMDcku mozna brzy vsechno sesype, az za par tydnu vyjdou nove GeForce. Na CPU trhu ma AMD zatim stesti, ze je 10nm proces Intelu opozdeny.