Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 240 W přes USB-C: nová verze Power Delivery umožní nabíjet i výkonné notebooky. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 5. 2021 14:41

    Pjenkys (neregistrovaný)

    Tak ono to není tak jednoduché. USB-C PD je klidně 18W nabíječka a ta ti asi žádný laptop nenabije, protože to je 2A * 9V, zatímco notebooky používají nejčastěji 20V, výjimečně 12V.

    Jako na jednu stranu je stěžování si na nepřehlednost na místě, protože by to asi šlo udělat lépe. Na druhou stranu když někam jedu s NTB, tak si vezmu nabíječku, která umí 20V a nabiju tím všechno, co mám. Že mi NTB nejde nabít nabíječkou na mobil je asi celkem logické, to by pak ty nabíječky musely být podstatně větší, těžší, dražší, s tlustými kabely a tříkolíkem a to zase u mobilu nikdo nechce. Za mě by bohatě stačilo, kdyby měl výrobce povinnost dát na/k zařízení nějaký štítek, kde by byla jasná USB-C specifikace, protože teď půl hodiny hledám na fórech, než zjistím, čím to teda můžu nabít...