Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Podvádění Huaweie má první dohru. 3DMark jej vyřadil z výsledků. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 9. 2018 2:39

    Gildor

    Jasně, že u notebooků to nemůže být jako u desktopových CPU, kde se v továrním nastavení a s rozumným (ale klidně obyč) chladičem nedostane teplota CPU většinou ani na 70°C v plné zátěži.
    Ale to neznamená, že by se notebooky neměly dělat tak, aby v zátěži nethrottlovaly, alespoň v nějaké reálné multithread zátěži - Prime95 nepočítám.

    Třeba ten 45W i9 danej do nějakého 5kg 17-18" herního notebooku, tak jde uchladit v pohodě. Viděl jsem (už nevím přesně model) případ, kdy v AIDA64 se tam udržela trvale teplota pod 90°C a throttling nebyl vůbec. Ale do notebooků, které váží třetinu to nepatří, ani nic jinýho 35-45W.

    MBP že není pracovní stanice? No oni se to tak snaží představovat, včetně právě použití té i9. Ale když ho chtějí dělat tak tenký a lehký, tak tam patří 15W, max. 25W čtyřjádro, né i9 šestijádro. Na to by měli mít nějaký pořádně chlazený model, holt větší a těžší.