Hlavní navigace

3G od T-Mobile navyšuje rychlost uploadu na 5,76 Mb/s

18. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stále se mluví o zvyšování pokrytí 3G sítě a rostoucí propustnosti. Většinou se ale mluví o rychlosti směrem k uživateli (downlink), méně už pak o opačném směru (uplink). Krátká noticka ve včerejší zprávě o dotovaném HP ProBooku 4530s (viz ExtraNotebook) je ale dost zásadní.

T-Mobile totiž navyšuje rychlost uplinku z 1,5 Mb/s na 5,76 Mb/s. Podmínkou je nejvyšší tarif Internet na cesty Premium (minimálně 849 Kč měsíčně), se kterým můžete využít i rychlost stahování 21,6 Mb/s díky technologii HSPA+.

Jak jsme byli informováni od tiskového oddělení společnosti, rychlost uplinku nemá s HSPA+ co dočinění, využívá totiž HSPA (konkrétně HSUPA), takže nepotřebuje nový modem ani telefon. Jen musíte dát pozor, jestli vaše zařízení 5,76 Mb/s podporuje. Kromě většiny modemů Huawei jsou to téměř všechny moderní smartphony od iPhonu 4 až po Samsung i9000 Galaxy S.

Dostupnost ale doporučuji ověřit na GSMArena. Stačí v horní liště přes Quick phone search vyhledat konkrétní model telefonu, klepnout na jeho detail a v řádku DATA | 3G najít informaci o HSUPA.

Pokrytí T-Mobile
Pokrytí 3G sítě T-Mobile, podrobnější data na mapce

Zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?