Hlavní navigace

3TB HDD od WD již brzy? Včera bylo pozdě!

4. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nadpis novinky berte lehce s nadsázkou, přesto se domnívám, že porážka od firmy Seagate musí hodně bolet (právě Seagate představil svůj 3TB pevný disk již před dlouhou dobou a vesele jej prodává např. v NAS serverech). Western Digital trvalo možná nezvykle dlouho odladění problémů s kompatibilitou na 32b Windows; vše se však již zdárně vyřešilo a uvedení hotových produktů nic nebrání.

Mohutně objemných modelů se dočkáme v celém spektru sérií, jmenovitě variant Caviar Black/Blue/Green. Jejich oficiální uvedení je plánováno do 2-3 týdnů, tedy někdy na půlku října/októbra tohoto roku. Jediným problémem, který by vám mohl dnes zkazit radost, je nemožnost použití tak velkého disku jako systémového (myšleno bez rozdělení particií; kombinace 2 TB + 1 TB fungovat samozřejmě bude): důvodem je omezení BIOSu, jež napraví až nová technologie UEFI (se kterou bychom se měli setkat již příští rok).

Cenu pochopitelně neznáme a těžko říci, jaká bude. I tak nás ale může těšit to, že jeden z nejoblíbenějších výrobců pevných disků u nás slavé úspěchy a další laťka byla pokořena.

Zdroj: NordicHardware

Autor článku