Hlavní navigace

5 nových funkcí: Google vylepšil svůj mobilní vyhledávač

Sdílet

Namísto seznamáckého „Najdu tam, co neznám“ nabízí Google vyhledávání stylem „najdu tam, co hledám“. Mezi pětici nových funkcí patří nové zkratky pro místní výsledky vyhledávání, aktualizovaný adresní řádek, návrhy trendů ve vyhledávání, aktuální sportovní karty a více přizpůsobená doporučení pro vyhledávání.

Americký gigant vlastnící nejpopulárnější internetový vyhledávač Google na svém blogu oznámil nová vylepšení. Jedná se konkrétně o pět nových funkcí, která mají za cíl zlepšit uživatelský zážitek a nabídnout větší komfort při vyhledávání na internetu.

První funkce přidává zkratky do mobilního prohlížeče Chrome k dosažení rychlejších akcí v místním vyhledávání. To znamená, že pokud budete například vyhledávat konkrétní místo, restauraci nebo firmu, ve vyhledávání ihned uvidíte možnost rychlého volání, navigování na místo nebo možnost přečíst si recenze. Tato funkce je aktuálně dostupná pouze na Android zařízeních, do Chromu na iOS se dostane koncem tohoto podzimu.

Druhá funkce se týká hlavně tabletů, kterým upravuje adresní řádek pro lepší práci na velkých obrazovkách. Chrome bude na tabletech s iOS a Android také nově lépe zapadat do designového modelu Material You od Googlu.

Další novinka spočívá v nových návrzích zkratek na základě minulého vyhledávání. Vyhledávač bude často hledané fráze upřednostňovat a vkládat je do výsledků vyhledávání více nahoru.

CS24

Návrhy se budou personalizovaně měnit

Návrhy se budou personalizovaně měnit

Autor: Google

Nejméně zajímavé jsou poslední dvě funkce, a to zobrazování aktuálních vyhledávacích trendů ve vyhledávači a nová sportovní karta v Discover. Ta bude umět zobrazovat aktuální výsledky živých sportovních zápasů a bude ji možné přizpůsobit osobním preferencím kliknutím na nabídku s třemi tečkami.

Zdroj: Blog Google

Čekání na nové Pixely je u konce. Google je společně s dalším hardwarem a AI funkcemi představí v srpnu Přečtěte si také:

Čekání na nové Pixely je u konce. Google je společně s dalším hardwarem a AI funkcemi představí v srpnu

Byl pro vás článek přínosný?