Hlavní navigace

6tag je nový dlaždicový klient pro Instagram. Bude nejlepší volbou?

22. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sociální sítě mají na platformě Windows Phone těžký život. Oficiálních klientů moc není, tak se spoléháme na neoficiální aplikace. Ty sice bývají lepší volbou, současně se ale s nimi pojí občasná zástavy funkčnosti. Provozovatelé služeb se na neoficiální pokusy celkem tradičně dívají skrze prsty, a proto občas změní API. A vývojáři jej opět musí rozluštit a nefunkční aplikace opravit.

Tip: Fotky a videa z Instagramu si můžete nově jednoduše vložit na svůj web

Instagram sice dostupnost neoficiálních kousků v podstatě posvětil, zato ale zavedl striktní pravidlo o tom, že v názvu nesmí použít „insta“ ani „gram“. Velmi očekávaný dlaždicový klient 6tagram se proto musel přejmenovat. Příliš mu to nevadí, neboť ke změně došlo ještě během uzavřeného betatestu. Teď přichází na scénu jako úplná novinka a pod kratinkým názvem 6tag. Z vlastní zkušenosti vím, že ačkoli pro Windows Phone několik klientů vyšlo, žádný z nich nebyl zcela uspokojivý.

Říkal jsem si, že by bylo nejlepší, kdyby je někdo spojil dohromady a vytvořil jedinou pěknou aplikaci. Představuje 6tag to, co si mnozí vysnili? Jestliže jste zkoušeli 6Sec, neoficiálního klienta pro Vine, bude vám 6tag nápadně povědomý. Autor je stejný a použil i prakticky stejnou šablonu. Vzhled zůstal zachován i pro nástroj pro práci s Instagramem – a funkce jakbysmet. Nástroj toho umí opravdu dost, včetně editace a nahrávání fotografií a videí.

 

MMF24

Nemusíte se bát omezeného nahrávání, příspěvky můžete rovnou sdílet v nejznámějších sociálních sítích a budete mít přehled o tom, co vaši přátelé dělali v poslední době. Z letmého ohledání si troufám soudit, že co se počtu funkcí týče, úplnější aplikace pro Windows Phone nevznikla. Neváhejte proto vyzkoušet zdarma dostupnou verzi s reklamou. Autora můžete do budoucna podpořit zakoupením placené edice. Za odstranění reklam si účtuje 27 Kč.

via WMPoweruser