Hlavní navigace

Názor k článku První 7nm procesory Intelu nemají mít zvýšené IPC, nová architektura přijde o generaci dál od Radek Holeček - Nějak vám nerozumím. V tom příspěvku, na který...

  • 1. 10. 2020 11:51

    Radek Holeček

    Nějak vám nerozumím. V tom příspěvku, na který jsem reagoval, píšete o efektivitě výrobního procesu. Tady v tom příspěvku demonstrujete, že osmijádro je rychlejší než čtyřjádro. O tom nepochybuju. Když dáte stejnou úlohu dělat osmijádru a čtyřjádru a budete požadovat cca stejný výkon, tak samozřejmě osmijádro bude efektivnější. Ale to, že je efektivnější není o výrobním procesu, ale o počtu jader. Čtyřjádrový Renoir bude mít taky horší efektivitu, než osmijádrový, byť mají naprosto stejný výrobní proces.
    A podobně moc nechápu to jedno srovnání s Ice Lake. U toho Asusu to srovnávají s Dellem a vychází jim to cca stejně. Ale třeba u testu Aceru mají srovnání s Ice Lake od LG, a tam ten Tiger Lake vyhrává o dvě třídy. Tedy na nějaké objektivnější srovnání by to asi chtělo dva stejné notebooky jen pokaždé s jinou generací procesoru.