Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 9500 GT si snižuje spotřebu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 13. 4. 2008 8:48

    Swamp (neregistrovaný)

    ATI konečně došlo, že 16TMU je málo a karta se pak všude nějak divně propadá. S 480SP také dlouho počítám a beru je jako skvělý parametr.

    800SP - no nevím, jestli si na NordicHardware dělají legraci, nebo si to skutečně myslí, ale je to naprostý nesmysl. Tak možná za dva tři roky, ale teď, krátce po vydání karet s 320SP skok na 800SP? Na 55nm čipu? Hloupost.

    Jinak se na řadu HD4000 skutečně těším, myslím si, že ATI konečně vyladila slušný koncept R600, aby byl i použitelný. Zdvojnásobený počet TMU odstraní spoustu výkonových propadů tu a tam a celkově stabilizuje a o pár procent zvýší výkon karet. A na velký hrubý výkonový nárůst tu máme o polovinu zvýšený počet hlavních výpočetních jenotek. Paměti GDDR5 zajistí, že sběrnice 256bit bude dostačující pro jakékoliv detaily, rozlišení a optimalizace (bohužel první polovina karet bude vybavena pouze GDDR3). Připočítejte si k tomu vylepšenou technologii Powerplay - fanastickou spotřebu v idle - tedy po většinu času a vyjde vám, stejně jako mně, konečně schopný konkurent pro nVidiu.