Hlavní navigace

Aby systém šlapal jako hodinky

2. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Free vydání aplikace Advanced SystemCare ve verzi 3.6 najdete ke stažení zde

Jedním z posledních kroků instalace je úvodní nastavení programu. Zde si zvolíte jeden ze dvou možných vzhledů - černý, nebo bílý. A také jazyk, program by měl při instalaci sám nastavit jako výchozí jazyk Czech. Takže stačí klepnout na tlačítko OK a dokončit instalaci.

Denní údržba

Ihned při prvním spuštění začne program provádět tzv. Denní údržbu a preventivně vám zkontroluje počítač. Začne tedy prověřovat spyware ukrytý ve vašem počítači, zkontroluje vám registry a pokusí se vyhledat další zbytečnosti. Proces hledání chyb může chvíli trvat a jeho průběh lze sledovat vedle každé položky na seznamu a také dole pod seznamem.

Opravení chyb

Napravo od každé položky na seznamu se objeví červená diagnostika s počtem problémů. Všechny problémy najednou vyřešíte jednoduchým klepnutím na tlačítko Opravit. Veškeré nalezené chyby program automaticky opraví.

Průběh úprav můžete opět přehledně sledovat. U opravených položek se postupně mění červené popisky na zelenou větičku Problém vyřešen.

Diagnóza systému

V levé části okna se nachází čtyři navigační tlačítka. Nyní klepněte na to pravé nazvané Údržba systému, což způsobí změnu v obsahu pravé části okna. Teď klepněte na tlačítko Sken a počkejte pár minut, než program dokončí prohledávání systému. Opět se vám vedle každé položky znázorní červeně nalezené nepatřičnosti. Nyní stačí klepnout na tlačítko Opravit a sledovat průběh nápravy. Tento proces může být vzhledem k počtu nalezených chyb delší. Zejména Defragmentace pevného disku je během na delší trať, tak s tím před spuštěním raději počítejte.

Analyzér bezpečnosti

Poslední položka v sekci Diagnóza systému se od ostatních mírně liší. Zde totiž program nechává na vaší zkušenosti, které položky se rozhodnete odstranit a kterým naopak důvěřujete. V průběhu oprav se vám automaticky otevře příslušné okno, kde si budete moci v seznamu zaškrtnout soubory, které se rozhodnete odstranit. Pokud si však nejste jisti, že daná položka není určitě nežádoucí, neměli byste ji odstraňovat. Raději tedy klepněte rovnou na OK. K seznamu se vždy můžete vrátit klepnutím na odkaz Navrhněte.

KL24

Další utility

Spodní tlačítko na navigačním panelu v levé části okna skrývá řadu dalších menších nástrojů s podobným zaměřením. Jejich úkolem je ještě detailněji prověřit váš systém a zbavit ho nežádoucích souborů. Tyto Utilitky jsou rozděleny do třech kategorií a jistě rychle pochopíte, která k čemu slouží. Nicméně pokud jste poctivě provedli předchozí opravy, zásadnějších problémů se nemusíte bát. 

Byl pro vás článek přínosný?