Hlavní navigace

ACDSee Pro 4: konkurent českého Zoneru v nové verzi

31. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete na slavný prohlížeč obrázků ACDSee? V době, kdy jsme Zoner znali hlavně díky vektorovému editoru Callisto, byl zřejmě nejpokročilejším softwarem svého druhu. Před časem se vývoj rozštěpil do několika větví: ACDSee Photo Editor (bitmapový editor), ACDSee Photo Manager (správce fotek) nebo ACDSee Pro (digitální temná komora).

A právě ACDSee Pro přichází v nové, už čtvrté verzi. Novinkou je vylepšený editor metadat včetně geo informací. Vyvolávání RAW snímků má být rychlejší a pomocí algoritmu LCE (Light and Contrast Enhancement) lze vytvořit HDR fotografii pouze z jediného souboru. V editoru se nově objevila korekce vinětace a lepší nástroj pro opravu chromatické aberace. Zrychleno má být i dávkové zpracování. Prioritou ACDSee je úprava a prohlížení fotek přímo ze zdroje (žádný import, prostě práce rovnou na paměťové kartě), úpravy jsou nedestruktivní, zachovává se i původní soubor.

Uživatelé mohou své fotky sdílet v galerii na www.acdseeonline.com (2GB prostor zdarma), nechybí ani sdílení na Twitteru, Facebooku nebo Flickru.

ACDSee Pro 4 lze koupit za 239,99 dolaru. Zatím bohužel chybí trial verze, abyste si aplikaci nejdříve vyzkoušeli.

Zdroj: ACDSee

Byl pro vás článek přínosný?