Hlavní navigace

Acer a jeho novinky: třísimkový smartphone, osmijádro a výborný tablet

30. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanský výrobce dnes v jednom balíku vychrlil spoustu nových mobilit. Zajímavý tablet, fitness náramek a pětici smartphonů. Všechny telefony mají nejnovější Android 4.4 KitKat, zadní multifunkční tlačítko a vzhledem ke třídám dobře vyvážené parametry.

Acer Iconia Tab 8: levný luxus

Nový tablet Aceru bude patřit mezi ty s nejlepším poměr cena/výbava. Tab 8 má 8" IPS displej s rozlišením 1200 × 1920 px, takže slibuje jemné zobrazení, dobré barvy i pozorovací úhly. Bude i dostatečně rychlý, uvnitř tiká čtyřjádrový Intel Atom Z3745. Má hodně paměti: 2 GB RAM, 16/32 GB flash a nechybí ani slot pro microSD karty. Systémem je nejnovější Android KitKat.

Acer Iconia Tab 8
Acer Iconia Tab 8

Rychlá bude také Wi-Fi 802.11a/b/g/n s dvěma anténami MIMO. Dva jsou i reproduktory. Výrobce slibuje až 7,5hodinovou výdrž při sledování videa nebo surfování. Všechny detaily zatím neznáme, ale Acer mj. prozradil, že Tab 8 váží 360 gramů a v pase měří 8,5 mm. Český Acer už potvrdil, že tablet k nám dorazí koncem července za doporučenou cenu 5990 Kč. Tohle se povedlo.

Acer Liquid E600: hrubý displej, ale zato s LTE

Další zástupce éčkové řady Liquid dostal pětipalcový displej, která má sice kvalitní panel IPS, ale pouze velmi slabé rozlišení 480 × 854 px. Displej jej degraduje do lowendu, ale zbytek výbavy už neurazí. Základem je čtyřjádrový SoC Snapdragon 400 (1,2 GHz), 1 GB RAM, a 4 GB úložné paměti + microSD.

Acer Liquid E600
Acer Liquid E600

Nadstandardem je 2500mAh akumulátor a také podpora LTE cat. 4 s rychlostí až 150 Mb/s. Wi-Fi je pouze základní 802.11a/g/n, Bluetooth ani GPS rovněž nechybí. O předním foťáku víme pouze to, že existuje, zadní má rozlišení 8 Mpx, dobrou světelnost f/2.0 a LED blesk. Liquid E600 běží na nejnovějším Androidu KitKat a váží 156 gramů. Dostupný bude ve třetím čtvrtletí, cenu zatím neznáme.

Acer Liquid E700: trojsimkáč s dlouhou výdrží

O stovku vyšší model je také v mnoha detailech lepší. Zůstal pětipalcový IPS displej, ale rozlišení je 720 × 1280 px. Čtyřjádrový čipset pochází od Mediateku (1,3 GHz), dále uvnitř najdeme 2 GB RAM a 16 GB flash paměti + microSD.

Acer Liquid E700
Acer Liquid E700

Oproti E600 paradoxně chybí LTE, ale zato obsahuje slot pro tři (!) SIM karty. Podpora Wi-Fi, Bluetooth i GPS je stejná. Nemění se ani zadní foťák, ale přední má rozlišení 2 Mpx a překvapivě i vlastní LED. Také zde najdeme předinstalovaný Android KitKat.

A hlavní poznávací znamení? Obří 3500mAh akumulátor, se kterým prý telefon vydrží až 24 hodin hovoru, 100 hodin přehrávání hudby a 12 hodin videa. Hmotnost je 155 gramů, tloušťka 9,9 mm. Cenu zatím neznáme a i zde platí dostupnost až od třetího čtvrtletí.

 

Acer Liquid Jade: pro focení za horšího světla

Pětipalcový IPS displej s rozlišením 720 × 1280 px má také novinka Liquid Jade. Z modelu E700 převzal stejné čtyřjádro od Mediateku (1,3 GHz), ale pouze poloviční RAM (1 GB) i úložiště (8 GB). Menší je i akumulátor (2100 mAh) a sloty pro SIM jsou „jen“ dva.

Acer Liquid Jade
Acer Liquid Jade

Na druhou stranu má lepší foťák s rozlišením 13 Mpx a hlavně výbornou světelností f/1.8. Acer slibuje také rychlejší ostření, autofocus proběhne do tří desetin sekundy. Detaily výrobce tradičně šetří, takže už víme jen o 7,5mm tloušťce a předinstalovaném KitKatu. Dostupnost znovu někdy ve třetím kvartálu.

Acer Liquid Leap: kousek mobilu na zápěstí

Acer představil také první wearables, konkrétně fitness náramek Liquid Leap. Vypadá podobně jako ty od LG nebo Sony. Dostal 1" dotykový displej, tělo je z gumy, nebojí se vody (certifikace IPX7) a na jedno nabití vydrží celý týden.

Acer Liquid Leap
Acer Liquid Leap

Leap komunikuje s mobilem nebo tabletem přes Bluetooth 4.0. Obsahuje akcelerometr, takže umí počítat kroky, uběhnutou vzdálenost, spálené kalorie a sledovat kvalitu spánku. Dokáže ovládat hudební přehrávač a informuje uživatele o příchozí SMS nebo hovoru. Na trh dorazí ve třetím čtvrtletí v bílé, černé, oranžové, růžové a akvamarínové barvě. Cenu zatím neznáme. Na vybraných trzích ale bude dodáván spolu se smartphonem Liquid Jade.

Acer Liquid X1: osm jader a vychytané ovládání

Iks jednička posbírala to dobré z ostatních Liquidů. Zůstal HD IPS displej, ale (bohužel) narostl na 5,7 palce. Čipset je ovšem osmijádrový (opět Mediatek, takt 1,7 GHz), dále uvnitř najdeme 2 GB RAM, 16GB úložiště a slot pro microSD. Síťová výbava už čítá i 5GHz Wi-Fi a vzhledem ke své třídě nepřekvapí podpora LTE.

Acer Liquid X1
Acer Liquid X1

I přes velký displej slibuje Acer jednoduché ovládání jednou rukou. Android KitKat překryl nadstavbou Zoom Fit, díky které se hlavní ovládací prostor smrskne na plochu o úhlopříčce 4". Stejně jako Jade obsahuje rychlý 13Mpx foťák se světelností f/1.8. Přední s rozlišením 2 Mpx slibuje širší úhel záběru. Liquid X1 váží 160 gramů.

Acer Liquid Z200: načančaný lowend

Model Z200 je oproti ostatním novinkám prcek. Obsahuje jen 4" displej s rozlišením 480 × 800 px. Protože se výrobce nechlubí panelem IPS, použil slabší TN s mizernými barvami i pozorovacími úhly. Šetřilo se i jinde. Procesormá jen dvě jádra (1 GHz), úložiště je 4GB (+microSD), ale hendikepem bude hlavně 512 MB RAM.

Acer Liquid Z200
Acer Liquid Z200

MMF24

Síťovou výbavu Acer příliš neošidil, ale podpora 3G sítí, Wi-Fi, Bluetooth a GPS dnes musí být standard. Oproti ostatním modelům má i citelně slabší akumulátor s kapacitou 1300 mAh. Foťák je jen 2Mpx. Telefon bude dostupný v pěti barvách, v provedení dualSIM a volitelným příslušenstvím bude aktivní flip kryt, který po otevření telefon aktivuje. Z200 cílí hlavně na děti a seniory, kterým přizpůsobí i ovládání a profily. Dostupný bude stejně jako zbytek novinek ve třetím čtvrtletí 2014.

Zdroj: TZ Acer