Hlavní navigace

Acer Aspire Revo RL70: Komandére, nastavte Warp 7 (recenze)

26. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Několik modelů Revo jsme již v Extra PC testovali, nyní přichází nová generace s modernějším hardware a mírně přepracovanou skříňkou. Jednou z předností prcka od Aceru je určitě neobvyklý design. Když odhlédneme od obligátního lesklého plastu, musím Revo pochválit za atraktivní tvar a hlavně univerzální stojan. Do něj můžete počítač uchytit jak na výšku, tak i na šířku, což byla u nás v redakci oblíbenější varianta. Také proto si přístroj vysloužil přezdívku Hvězdná loď Enterprise. Stojan má také otvory pro standardní VESA závěs.

Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 

Warpem 7 neletí

Hardwarová výbava počítače odpovídá jeho ceně. Procesor AMD Zacate E-450 doplňují pouze 2 GB paměti a 500GB disk, který se loudá i ve srovnání s lepšími notebooky. Žádný trhač asfaltu to tedy není, ostatně z naměřených hodnot si udělejte obrázek sami. Na druhou stranu, když jsme u Trackmanie snížili detaily a vypnuli antialiasing, hra se rozběhla úplně plynule i ve vysokém rozlišení. Grafická karta je slaboučká, ale je to přece jen moderní čip. Na běžné hry (při nízkých detailech) tak bude stačit.

 

 Stačí povolit pár šroubků a dostanete se dovnitř  Volný paměťový slot vyloženě vybízí k upgradování K dispozici je také jeden volný mini-PCI express slot Nechybí ani SATA port, ačkoli kabel se vám z kompaktní krabičky bude asi špatně vytahovat Disk Seagate vás svou rychlostí příliš neomráčí

Parametry
Cena 7499 Kč (s OS)
Zapůjčil Acer
Acer Aspire Revo RL70 (DT.SJ4EC.002)
procesor AMD Zacate Dual-Core E-450 (2× 1,6 GHz)
grafická karta AMD Radeon HD6320 (integrovaná)
pevný disk 500 GB (Seagate, 5400 ot./min)
operační paměť 2 GB (DDR3)
mechanika ne
konektory 2× USB 2.0 (vpředu), 4× USB 2.0 (vzadu), čtečka karet, sluchátka a mikrofon, LAN (1Gb/s), S/PDIF (optický), HDMI, VGA
zdroj 65 W (externí)
příslušenství bezdrátová klávesnice a myš, stojan (VESA kompatibilní)
OS Windows 7 Home Premium (64b)
rozměry 210 × 210 × 54 mm

Poradí si také s filmy ve Full HD rozlišení, problémy začala dělat až speciální testovací videa s extrémně vysokým datovým tokem, která běžně přehrávat nebudete. Díky tomu, že si Revo rozumí s filmy, se ideálně hodí také jako HTPC k televizi. Má gigabitový síťový konektor, do USB zapojíte TV tuner, televizi připojíte přes HDMI, Hi-Fi reprosestavu zase pomocí digitálního zvukového rozhraní (S/PDIF). Na přístroje pak nainstalujete mediální software XBMC nebo využijete Windows Media Center, který je součástí předinstalovaných Windows.

Acer Aspire Revo RL70Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 
Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70

Jediným nedostatkem v tomto směru je, že k přístroji není dodáván dálkový ovladač. Alespoň částečně ho nahrazuje sada bezdrátové klávesnice s myší. Klávesnice je malinká, bez numerického bloku, dá se prot používat i na klíně. Její tlačítka ale nejsou příliš příjemná, rozhodně se nejedná o ideální klaviaturu na psaní delších textů. Jednoduchá optická myš s kolečkem je poměrně dobře zpracovaná a příjemně těžká. Jako bezplatný doplněk k počítači neurazí.

Naměřili jsme
3DMark Vantage 841 bodů
PCMark Vatage 2038 bodů
Cinebench R11.5 (64b, xCPU/1CPU) 0,64/0,32 bodů
HDTune (čtení) 62,2 MB/s
CrystalDiskMark (sekvenční čtení/zápis)               74,2/72,2 MB/s
Trackmania TMN (1 920 × 1 080 px, max) 10,7 fps
Spotřeba (bez zátěže/vytížení CPU/vytížení grafiky) 18/27 W

Nežere, nehučí  

Počítač se tedy při testech neblýsknul výkonem, i v systému je občas pomalejší, než by bylo zdrávo. Na druhou stranu, co se týče spotřeby, je to rozhodně šampion. I v maximální zátěži se řekne stěží o to, co váš monitor. K napájení se používá externí 65W adaptér – stejný, jaký najdete u některých notebooků Acer. Při nejvyšším zatížení se na maximum roztočí také větrák na procesoru. Přes den během běžného provozu jej nezaznamenáte, v noci při sledování filmu ale můžete tiché ševelení zaslechnout. Přesto v tomto ohledu spíše příjemně překvapil.

 Acer Aspire Revo RL70  Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Běžný 65W zdroj, stejný jaký najdete u výkonnějších notebooků Acer Acer Aspire Revo RL70  

Acer Revo se povedl. Návrh i zpracování stroje jsou dobré, proti konkurenci s podobnými stroji (MSI, Zotac) je navíc levnější. Nejnižší verzi bez systému pořídíte již za 5 000 Kč! Pokud byste si chtěli poskládat podobný počítač svépomocí, dostali byste se na stejnou nebo vyšší cenu v méně kompaktním balení. Na druhou stranu byste dostali více konektorů, mohli byste zvolit silnější procesor a přidat dálkové ovládání či televizní tuner. Takhle sice musíte přežít pár kompromisů, ale máte vše v jedné úhledné krabičce se zárukou. Navíc jsou zde i určitě možnosti rozšíření – stačí povolit pár šroubků, odcvaknout plastový kryt a můžete snadno přidat paměťový modul, přídavnou kartu do mini-PCI Express nebo vyměnit pevný disk.

Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70

 

KL24

Plusy / mínusy
cena se systémem (i bez) celkový výkon
spotřeba odezva systému (pomalý disk)
rozšiřitelnost klávesnice není na delší psaní
Hodnocení

Zpracování, výkon, příslušenství

Kompletní fotogalerie

Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 No řekněte sami - nepřipomíná vám náhodou kosmickou loď? Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 No řekněte sami - nepřipomíná vám náhodou kosmickou loď? Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Stačí povolit pár šroubků a dostanete se dovnitř Hezky řešená základní deska na míru Volný paměťový slot vyloženě vybízí k upgradování Acer Aspire Revo RL70 K dispozici je také jeden volný mini-PCI express slot Nechybí ani SATA port, ačkoli kabel se vám z kompaktní krabičky bude asi špatně vytahovat Disk Seagate vás svou rychlostí příliš neomráčí Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Myš je slušná, klávesnice už je slabší Běžný 65W zdroj, stejný jaký najdete u výkonnějších notebooků Acer Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Univerzální stojan, který je navíc vybaven otvory pro VESA závěs Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 Acer Aspire Revo RL70 

Byl pro vás článek přínosný?