Hlavní navigace

Acer Aspire S3: nejtenčí ultrabook oficiálně

5. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

O tomto notebooku píšeme vlastně už potřetí. Napřed jsme vás informovali o Aspiru 3951, kovovém 13" notebooku s tloušťkou jen neuvěřitelných 13 mm. Potom na italském e-shopu unikl listing nového modelu označeného jako Acer Ultrabook S3. Měli jsme silné podezření, že jde o tentýž notebook. Tak tomu skutečně bylo, ale ani jeden název neodpovídal tomu skutečnému. Acer nyní na festivalu IFA 2011 oficiálně představil Aspire S3, nejtenčí notebook na světě a svůj příspěvek do řady ultrabooků.

Acer Aspire S3 je 13,3" notebook s tělem z hořčíkové slitiny a tloušťkou pouhých 13 mm; to je méně než tloušťka MacBooku Air. Hmotnost činí pouhých 1,4 kg, a v tom všem najdeme ULV (ultranízkonapěťové) dvoujádro Intel Sandy Bridge s integrovanou grafikou HD Graphics 3000. K tomu je tu 4 GB pamětí DDR3. Asi se ptáte, jak dlouho má vlasově tenký notebook vydržet na baterku. Inu - nízkonapěťový procesor od Intelu se zde pojí s poměrně rozumně zvoleným akumulátorem a výdrž dosahuje až 7 h.

 

 

Lesklý displej notebooku zobrazuje 1366 × 768 pixelů, samozřejmostí je podpora Wi-Fi a ze zajímavostí musíme vypíchnout ještě Bluetooth 4.0 (úspornější než Bluetooth 3.0) a také schopnost nabootovat jednoduchý systém na bázi Linuxu během 1,5 s.

KL24

Aby se Acer mohl opravdu chlubit přírůstem do klubu ultrabooků, musel by splnit požadavek Intelu na cenu pod 1000 USD. Aspire S3 se bude pohybovat v rozmezí ‚Ç¨799-1199, což s oním požadavkem moc nekoreluje. V přepočtu jde o poměrně vysokých 19-29 tis. Kč, což je ale daní za značnou exkluzivitu.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?