Hlavní navigace

Acer D241H: monitor s Wi-Fi a operačním systémem

8. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Acer je světově známá svými monitory, které v poslední době dokáží překvapit svou kvalitou (v pozitivním slova smyslu). Problémem, se kterým se výrobci chtě nechtě musí potýkat, je však možná až přílišná rozmanitost trhu a tak každý nápad, který produkt dokáže odlišit od ostatních, je vítaný s povděkem.

Taková je i novinka Acer D241H, která snad jako první disponuje vlastním Wi-Fi modulem, operačním systémem a čtečkou karet. Právě zabudovaný systém vám umožní provádět velmi jednoduché úkoly (prohlížení webu, fotek atd.) skrze integrované Wi-Fi (či ethernet, který má rovněž) připojení. Rozlišení panelu je pochopitelně Full HD (úhlopříčka 24"), použitá TN matrice napovídá nízkou dobu odezvy, která je 2 ms. Dynamický kontrastní poměr má hodnotu 80 000:1, maximální jas poté 300 cd/m².

Monitor se dále může pochlubit audio vstupy a dvěma USB porty, signál z grafické karty vyvedete do připravených rozhraní DVI a HDMI. Smršť funkcí završuje zabudovaná webkamera. Cena ani dostupnost naneštěstí oznámeny nebyly, vzhledem k všestrannosti a nadstandardní výbavě se však jistě jedná o model, na který se vyplatí počkat (pokud plánujete koupi nového monitoru).

Zdroj: techPowerUp! News

Autor článku