Hlavní navigace

Acer Hornet: Ion ovládáný pohybem?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redaktoři Engadget získali specifikace prvního známého zařízení se srdcem Nvidia Ion. Acer Hornet zatím vypadá jako domácí centrum zábavy s pohybovým ovladačem, ne nepodobným WiiMote z konzole Nintenda. Původní obrázky pocházejí z webu DonanimHaber, který je takovou tureckou Fudzillou. Autor mívá spousty informací, někdy se trefí, jindy se jedná o podvrh a právě Acer Hornet je někde mezi.

Na první pohled vypadá opravdu zajímavě. Ovladač (Cynee?, z malého obrázku to nelze dobře přečíst) s USB donglem nevypadá vůbec podezřele. Vždyť už i Asus představil dálkový ovladač s pohybovým senzorem Eee Stick. Důležitý je ale obrázek vedle, parta kamarádů zachycena při hraní, který byl použit u reklamy právě na Nintendo Wii (klik sem).

Druhý obrázek už vypadá hmatatelněji, ale taky má několik neduhů. Můžeme si přibližně představit velikost zařízení (vzhledem k Full HD výstupu Ionu bude téměř jistě připojen ke stejně vybavenému modelu LCD, tj. 23" úhlopříčka a výš). Instalovat zařízení zezadu na zahřívající se monitor asi nebude optimální nejen kvůli teplotě, ale především kvůli I/O konektorům. Chytré je jen tlačítko Power, které vystupuje nad monitorem, ale přesto obrázek působí jako fotomontáž.

Proti třetímu obrázku už asi nelze nic namítnout. Specifikace vypadají reálně. Měly by být dostupné tři verze v závislosti na výbavě. Všechny budou poháněny procesorem Intel Atom 230 (jednojádrový s frekvencí 1,6 GHz) a čipovou sadou Nvidia. Dále už se specifikace rozcházejí.

Když srovnám údaje s předchozími obrázky, platí, že Hornet bude pouze v modré barvě a krabice bude se stojanem nebo volitelně s VESA kitem (umístění na monitor). Nejvybavenější verze by měla obsahovat Wi-Fi modul, bezdrátovou myš, klávesnici a onen Game Paddle (pohybový ovladač) v systému Vista Home Premium.

MMF24

Podle Digitimes je launch Acer Hornetu plánován na 8. dubna/apríla v Číně za ceny 149-299 dolarů. Snad aspoň tohle platí. Zatím víme, že Iony v krabicích jiných výrobců budou a mluví se o začátku dubna/apríla. Bližší informace ale jasné nejsou, Acer, Nvidia ani další výrobci oficiální informace nevypustili. Možná máme obrázky pravého Hornetu, možná se jedná o fake, příští týden zřejmě budeme vědět více.

Zdroj: Engadget, DonanimHaber

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku