Hlavní navigace

Názor k článku Acer Iconia A1-810: kopie iPadu Mini je mnohem levnější než vzor od ptipi - Vážně, přečti si to.Atom má nejstarší architekturu, která...

  • 15. 1. 2013 0:24

    ptipi (neregistrovaný)

    Vážně, přečti si to.


    Atom má nejstarší architekturu, která se za pět let prakticky nezměnila. Do mobilů se dostal už cca před rokem a ani konkrétně model Z2760 není nejmladší čip v testu. O nějaké zaujatosti metodiky pro intel nemůže být ani řeč, protože test byl prováděn na popud, ale ne podle not intelu (ten argument byl opravdu nízký - takhle by se dalo nadávat na každou recenzi grafiky - vždy jsou na popud nv/amd). Naopak je tam Atom dokonce znevýhodněn nezapočítáním spotřeby L2C u jednoho konkurenta.


    "pro intel už slušně odladěné jádro" je další chabá výmluva. Pokud něco, tak plnohodnotné Win8 budou žrát více energie, než WinRT kvůli více běžícím službám. Nemluvě o tom, že minimálně jeden konkurent (co si výslovně vzpomínám, možná více) běžel na androidu, což je os od začátku optimalizovaný na nízkou spotřebu a pro ARM. Takže jaká výhoda?


    Dále pokud se někde chystá výrazná změna proti testu, je to právě v Atomu, kde je na dohled OoO Atom. Z pohledu ARMu je v testu Cortex A15, který bude na dlouhou dobu zlatým grálem ARMu a ve výhledu nic lepšího zatím není.


    Problém je, pokud si ten test nepřečteš, tak můžeš házet neurčité výmluvy a já nemám chuť je tady vyvracet.