Hlavní navigace

Acer Iconia: výstřelek za nekřesťanskou cenu?

12. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer Iconia je rozhodně průlomové zařízení. Jde o dvě 14" dotykové obrazovky spojené kloubem k sobě, tedy něco mezi dvěma tablety a notebookem. Nyní známe cenu i datum uvedení na trh. Původně byla Iconia ukázána nedávno v New Yorku, poté byla oznámena i ve Španělsku a byla sdělena i její cena. Notebook se začne prodávat k 28. lednu / januáru s cenovkou ‚Ǩ1499.

Čtěte také: Acer prásknul do tabletů; dva dokonce spojil k sobě


Jak jsem řekl, Iconia se skládá ze dvou kapacitních multidotykových LCD panelů s rozlišením 1366 × 768. Uvnitř najdete Intel Core i5 na 2,66 GHz se 4 GB RAM a integrovanou grafikou. Disk bude 320-750 GB veliký a klávesnici i touchpad si můžete vyvolat v dotykové verzi na displej.

Z těch horších vlastností - chybí nám tu mechanika, je škoda jen tříhodinové výdrže na baterku a zejména - cena. Nejlevnější konfigurace Acer Iconia bude totiž stát ‚Ǩ1499, neboli zhruba 37 000 Kč v přepočtu. Hmotnost 2,8 kg také nepatří k nejlepším.

kompletní specifikace Aceru Iconia

Jde tak o zajímavý výstřelek bez velikého reálného použití, za stejnou cenu totiž není problém pořídit si opravdu kvalitní notebook s Full HD displejem. Acer se ale s Iconií snaží zejména o elegantní zařízení futuristického vzhledu, kterým upoutáte pozornost a musíme říci, že pravděpodobně uspěl.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?