Hlavní navigace

Acer oslavil 25 let značky TravelMate s novými notebooky

1. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je tomu už více jak 25 let, kdy Acer představil první modely notebooků profesionální řady TravelMate. Úplně prvním byl v roce 1988 TravelMate LT886/12. V Amsterdamu nyní Acer ukázal novinky, v nichž navazuje na tradici a přidává i jeden konvertibl.


 

TravelMate LT886/12 z roku 1988 si můžete prohlédnout na následujících fotkách.

Dva viceprezidenti společnosti Acer se na akci krátce rozpovídali: Trh s počítači na tom není dobře, Acer se tomu hodlá postavit přes inovace: dotyková zařízení, tablety, Windows 8, ale i Android. Lepším propojením pracovních a uživatelských zkušeností.

Acer bude nabízet službu Acer Promise: pokud se s notebookem něco pokazí během prvního roku, Acer jej vymění či opraví a vrátí vám polovinu nákupní ceny. Kterých konkrétních modelů se to bude týkat a jestli bude služba dostupná i u nás není zatím jasné.

Nově představené modely jsme si již osahali a přinášíme první dojmy:

TravelMate X313

Konvertibilní zařížení s TPM čipem a dokovací stanicí, která rozšiřuje možnosti konektivity. TravelMate X313 je vlastně tlustší tablet s Windows 8, jež je s dokovací stanicí spojen přes USB 3.0 a napájecí port. Dokovací stanice je současně polohovatelným stojánkem a nabízí trojici USB 3.0, HDMI, VGA, LAN a čtečku SD. K X313 se dodává i cestovní obal s integrovanou klávesnicí.


 
 

 

 

TravelMate X313 má IPS displej s HD rozlišením hmotnost 770g, klávesnici přes Bluetooth a měl by vydržet až 18 hodin provozu. Jakožto byznysový model nechybí čip TPM.

TravelMate P645

Kromě X313 Acer inovoval tři aktuální modely. Nejvíce nás zaujal 14" TravelMate P645, což je velmi tenký pracovní ultrabook s pevným karbonovým tělem, podsvícenou klávesnicí a bez optické mechaniky. Vystavený kousek měl ještě rozlišení 1366 × 768 px, ale tento model bude v nabídce i s Full HD a IPS panelem. Cena by měla začínat na 1300 euro.


 

Na přední straně má indikační diody a čtečku karet, vpravo dvojici USB 3.0 a napájení, vlevo výklopný LAN, VGA, HDMI a další USB 3.0. TravelMate P645 má dokovací konektor a základna svou šířkou přesahuje samotný notebook. Získáte čtyři další USB 3.0, HDMI, DP, DVI, VGA a LAN.

 

TravelMate řady P2 a P4

Dále se objevily inovované modely řad P2 a P4. TravelMate P2 bude k dispozici ve dvou modelech P245 a P255 v úhlopříčkách 14" a 15,6. Vyšší model P4 nabídne v modelu P455 15,6" displej s možností Full HD rozlišení, podsvícená klávesnice, numerický blok kláves a zvládne tři nezávislé displeje současně.

 

Perlička:

MMF24

Objevují se spekulace o sloučení Aceru s Asusem, nicméně podle jednoho uniklého slajdu se Acer poohlíží i po již pět let zavřené společnosti Abit.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.