Hlavní navigace

Acer RL100: nejlepší HTPC široko daleko?

17. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představte si počítač o rozměrech DVD přehrávače a k tomu multidotykový ovládací panel, který se do něj vkládá jako kazeta. Navíc obsahuje čtečku Blu-ray a televizní tuner. Potřebujete více?

O Aceru Revo RL100 jsme už psali na ExtraHardware. Přístroj se už konečně dostal k nám za cenu okolo 12 000 Kč a více než počítač opravdu připomíná Blu-ray/DVD přehrávač. A ty my rádi.

Acer Revo RL100

Revo využívá netradiční kombinace procesoru a čipové sady. Spojuje totiž úsporné dvoujádro Athlon II Neo X2 K325 (1,3 GHz) a čipset Nvidia nForce 520 LE, s přimhouřeným okem tedy druhou generaci Nvidia Ionu.

V maximálně výbavě dostanete 4 GB RAM (DDR3 1333 MHz), Blu-ray kombo, 500GB disk (7200 rpm). Jiné edice nabízejí jen DVD RW a polovinu paměti. V šasi s příjemnými rozměry (300 × 25,4 × 180 mm, 1,2 kg) najdete ještě univerzální čtečku karet SD/MMC/xD/MS, gigabitovou síťovku, n-kovou Wi-Fi kartu.

Konektorová výbava zahrnuje jen to nejnutnější: trojici USB (jeden vepředu, dva vzadu), sluchátkový výstup, vstup pro mikrofon, síťový RJ-45, výstup HDMI a optických digitální výstup.

RL100 můžete rozšířit dvojicí slotů Mini PCIe. Jenže jeden už nejspíš zabrala Wi-Fi karta, druhý slot pak televizní tuner pro DVB-T. Ten se v miniaturních HTPC zase příliš často nevidí. Wow.

Acer předinstaloval 64b Windows 7 Home Premium a aplikaci clear.fi pro sdílení multimediálního obsahu napříč různými zařízeními. Více v tomto článku.

Největší tahákem je ale velký bezdrátový multidotykový RevoPad, který můžete schovat přímo do těla. Pracuje ve dvou režimech, buď jako klávesnice, nebo touchpad. Podsvícení vytvoří tabulku znaků. Jak originální. Spotřeba bude vyšší než u klasického dálkového ovladače, komfort rovné destičky nebude bůhvíjaký, ale přesto si zalouží pochvalu za nápad a styl.

CS24

Acer Revo RL100 hledejte v e-shopech za cenu okolo 12 000 Kč.

Zdroj: Acer