Hlavní navigace

Acer se štěpí na nový a starý. Chce rychleji růst a přizpůsobovat se době

30. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská společnost chystá reorganizaci vnitřní struktury. Firma se uvnitř rozdělí na dvě skupiny: novou a starou (klíčovou). Ta klíčová sestává z počítačů (desktopy, notebooky, tablety a jejich výzkum/vývoj) a coby prezident ji povede Jerry Kao. Dále do ní patří divize zobrazovacích technologií (monitory a projektory), tu bude řídit Victor Chien. Serverové produkty má na starost Evis Lin.

Acer se rozdělí na nový a starý
Acer se rozdělí na nový a starý

Nová skupina má pod sebou software a služby, jimž bude šéfovat Ben Wan. Maverick Shih a ST Liew budou společně řídit divizi smartphonů, wearables a osobního cloudu (soubory z počítače na všech zařízeních). RC Chang pak povede inkubátor pro tvorbu nových produktů a rozvíjení nápadů. Acer kromě toho založí novou  investiční společnost pro podporu začínajících firem.

V nejvyšším managementu se nic nemění. Výkonným ředitelem a prezidentem celého Aceru zůstává Jason Chen. Předsedou správní rady bude i nadále Geroge Huang. Acer si od osamostatnění skupin slibuje rychlejší růst. S nezávislostí mají přijít také lepší produkty. Nedávno podobný krok učinilo také Lenovo.

Zdroj: Acer