Hlavní navigace

Adobe Reader pro Windows 8 se nyní nazývá Adobe Reader Touch

4. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli na zajímavé aplikace pro Windows 8 stále čekáme, ty stávající obvykle novému operačnímu systému a dotekovému prostředí ostudu nedělají. Aby si ostudu neutrhla firma Adobe, oživila svou dotekovou čtečku dokumentů ve formátu PDF. Dlaždicová verze Readeru prvně vyšla v prosinci loňského roku pod originálním názvem Adobe Reader. Aby se nám to nepletlo, dočkali jsme se přejmenování aplikace na mnohem výmluvnější Adobe Reader Touch.

Tip: Adobe vydalo svůj Reader pro Windows 8. Doteková čtečka PDF přichází

Změn ale v čerstvém vydání objevíte více. Nyní si můžete procházet poznámky k dokumentům. Uživatelé s myší, tedy patrně všichni vlastníci desktopových počítačů a notebooků, si všimnou pro změnu upraveného ovládání přiblížení. Nadále platí – a dodává to dokonce sám výrobce aplikace –, že na klasických počítačích bez dotekové obrazovky vám zřejmě lépe poslouží běžný desktopový Adobe Reader. Jeho dotekového bratříčka naleznete ve Windows Store. Obsahuje dokonce český překlad, slovenština na seznamu přítomna bohužel není.

 

Adobe se vydalo do souboje s Microsoftem, který si pro Osmičky svou dlaždicovou čtečku pédéefek rovněž připravil. Každá Windows 8 proto již od instalace podporují formát PDF. Je to velká změna, v minulosti jste si nejdříve museli doinstalovat specializovanou aplikaci. Ve Windows Store má Adobe ještě desktopový Reader. I proto muselo přejmenování mladé dotekové čtečky přijít.

KL24

Adobe Reader pro Windows 8

Zdroj: Windows Store via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?