Hlavní navigace

Air Bank už podporuje Windows Phone. Které banky v Česku jsou kompatibilní?

1. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Omlouvám se mBance, která dle slov českého zastoupení aplikaci v tuto chvíli chystá a k dispozici bude někdy během léta.

Původní zpráva:

Situace v Americe je taková, že banky třeba Windows Phone podporovaly, ale v nedávné době jich celkem dost podporu ukončilo. V naší zemi se dlaždicové smartphony prodávaly výrazně lépe, jsme však malý trh a banky na nás dlouhodobě kašlou. Ovšem až na pár výjimek. Zatímco zákazníci mBank v Polsku svou dlaždicovou aplikaci obdrželi, pro Česko se varianta nechystá.

 

MMF24

Vývoj by přitom teoreticky nemusel stát dramatické peníze, když už je aplikace na světě, stačilo by pár úprav. Dlužno dodat, že můžeme používat mobilní web. Je nicméně jasné, že nikdy nenabídne takový komfort, všechny funkce a plné využití potenciálu dané platformy. Tzv. mRada používá ke zdůvodnění primárně globální statistická čísla.

Jenže bydlíme v Česku. Navíc některé banky – včetně nízkonákladových – dokázaly, že aplikaci na trh lze vypustit bez ošívání. Před pár dny se na seznam zařadila Air Bank. Které další banky v Česku podporují Windows Phone? Zájemci si stáhnout aplikace: