Hlavní navigace

Akasa Newton - skříň pro miniaturní počítače platformy Intel NUC již v prodeji

3. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Newton je skříň pro platformu NUC od Intelu a Akasa tohoto prcka představila na nedávném Computexu 2013. Ačkoliv jsme se o ní nezmínili, skříň je už nyní v prodeji. Jde o zcela tiché pasivní řešení. 

Akasa NewtonSkříň je celohliníková, rozložení konektorů a tlačítek vychází pochopitelně z rozložení na desce. Na předním panelu je tak přítomen pouze jeden port rozhraní USB 2.0, indikační diody a spínací tlačítko. Na zadním jsou dva další porty USB, dva porty HDMI a síťový konektor. Také jsou zde dvě zdířky pro bezdrátové antény pro verzi s wifi a zdířka pro zámek Kensigton.

 

 

Newton, jak výrobce snaží navést jménem produktu, je chytré a tiché řešení. Skříň je pasivní, o odvod tepla se starají žebra na bocích a vrchním krytu. Pod horním žebrováním se nachází procesor a čipset, jež jsou spojeny s žebrováním hliníkovým heatsinkem. Ventilátor je tedy z konstrukce vyjmut a jeho místo zaplnil heatsink. Z recenze z března si můžete udělat částečný obraz o možnosti řešení chlazení komponent, formát je malý – 10 × 10 cm a uvnitř mohou teploty dosahovat až okolo 80 °C. 

KL24

Akasa NewtonVýrobce dále uvádí kompatibilitu s deskami Intel DCP847SK (DC Celeron 847) a Intel D33217GKE (Core i3-3217U). Hmotnost skříně je 925 g a rozměry 150 × 150 × 47 mm. Skříň připevníte na monitor díky kompatibilitě s VESA. Cena je prozatím v zahraničních obchodech vyčíslena na 50 €, aly brzy se má objevit i na ATComputers a 100mega. Dostupná je jen v černé barvě. 

Zdroje: [cartft.com], [Akasa]

Byl pro vás článek přínosný?