Hlavní navigace

Akasa Omega: připraven na vodu

Sdílet

 Autor: Redakce

Nová Akasa Omega se má stát nástupcem populárního modelu Eclipse, který získal v recenzích mnoho ocenění. Stejně jako starší model se i nová Omega chlubí celohliníkovým provedením. Černý leštěný povrch dodá skříni eleganci, parametry pak sílu, chladný a tichý domov pro komponenty. Jen považte, konstrukce je tvořená 1,5mm plechem, na bočnice a vrchní stěnu je použit 1,2 mm aluminia. Přední panel a dvířka mají zabránit hluku pronikajícího z optických mechanik a pevných disků díky 3mm plechu, trochu kontraproduktivně pak působí přední perforace, přes kterou se hluk stejně dostane.

Dalším lákadlem je příprava pro vodní chlazení. Na pravé bočnici a vrchní stěně jsou pod mřížkou připraveny pozice pro vodní radiátory, další využití vidíte na obrázku. Samotné radiátory ani další části vodního okruhu v balení nejsou.

Rozměry zůstaly stejné jako u Eclipse: 460 x 240 x 560 (v x š x h), hmotnost činí 8,6 kg. Skříň dále nabídne čtyři 5,25", 2/5 (int./ext.) 3,5" pozice a na přední straně IO panel s 2x USB, eSATA, FireWire a audio konektory. Samozřejmostí je jednoduchá montáž díky "ručním" šroubům a vysunovacího plechu pro základní desku, v balení ještě nalezente dva 120mm ventilátory s protiprachovými filtry.

Akasa Omega bude k dostání i ve verzi s prosklenou bočnicí. Cena ani dostupnost zatím neznáme, těšit se ale můžete na recenzi produktu na ExtraHardware, jehož zapůjčku právě vyřizujeme.

Zdroj: Akasa

Autor článku