Hlavní navigace

Aktivujte si účet hosta ve Windows 7

14. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Účet hosta (Guest) má výrazně omezené pravomoci - uživatel po přihlášení nemůže instalovat žádný software ani hardwarová zařízení, měnit systémová nastavení a hesla. Na druhou stranu poskytuje dostatek volnosti pro plnohodnotnou práci, uživatel má tedy přístup do sítě (a tedy k prohlížení internetu) a může vypínat počítač.

Ve Windows 7 je účet Guest ve výchozím nastavení vypnutý. Přejděte tedy na Start | Ovládací panely | Uživatelské účty a zabezpečení rodiny | Uživatelské účty. Můžete také do vyhledávacího pole v nabídce Start zadat řetězec uživatelské účty a klepnout na první nalezenou položku. V novém okně klepněte na položku Spravovat jiný účet. Pokud budete vyzváni nástrojem UAC k potvrzení, klepněte na Ano.

Zobrazí se vám výpis všech účtů. Klepněte tedy na položku Guest.

V dalším okně pak klepněte na tlačítko Zapnout, čímž účet hosta aktivujete. Nyní se již stačí odhlásit a zobrazí se vám přihlašovací obrazovka včetně tohoto účtu.

Vypnutí provedete stejným způsobem, v okně se seznamem účtů klepněte na položku Guest a v následujícím okně pak na odkaz Vypnout účet Guest.