Hlavní navigace

Aktualizace č. 2823324 pro Windows 7 způsobuje nekonečné restartování

15. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizace obvykle řeší problémy se spolehlivostí, opravují chyby nejrůznější povahy a lepí díry v zabezpečení. Ne každá se ale projeví v pozitivním slova smyslu. Naposledy problémy doprovodily vypuštění jedné z aktualizací při posledním záplatovacím úterý, jež proběhlo 9. dubna. Na vině je záplata s číselným označením 2823324. Microsoft ji odstranil ze svých stránek, distribuci skrze Windows Update pozastavil a uživatelům pozorujícím potíže doporučuje, aby ji odinstalovali.

Tip: Microsoft stále neopravil zranitelná místa v IE10 ze soutěže Pwn2Own

Jak poznáte, že je něco špatně? Počítače některých lidí se zacyklily v nekonečné smyčce restartů. Jindy se nedaří načíst blíže některé aplikace. K selhání dochází v počáteční fázi spuštění operačního systému, při němž bohužel nevzniká černá skřínka v podobě souboru memory.dmp.

 

Počáteční vyšetřování dále vyhodnotilo, že v některých případech zase přestává fungovat Kaspersky Antivirus. Konkrétně pak verze 6.0.4.1424 a 6.0.4.1611. Vyhodí chybovou hlášku „Your license is not valid“, takže ochrana přinejmenším z části přestane fungovat.

Pokud se vám počítač nerestartuje, stačí aktualizaci č. 2823324 odebrat, např. pomocí Ovládacích panelů. Jestliže Windows nenabíhají, zkuste je obnovit do předchozího stavu pomocí bodu obnovení. Detailní návody a další postupy při řešení naleznete na webu Microsoftu v článku KB2839011.

CS24

Postiženy jsou všechny verze a edice Windows 7, včetně těch se Servilním balíčkem, a Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 a Windows Web Server 2008. Redmondský gigant aktuálně zkoumá hlášení a snad se brzy vytasí s novou aktualizací.

Zdroj: Microsoft Security Response Center via WinBeta