Hlavní navigace

Aktualizace, která rozbíjí Windows Update, postihla majitele Surface RT

16. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na docela časté aktualizování aplikací jsme zvyklí. Vývoj se valí překotně kupředu, dnes je to patrnější než např. před deseti lety. Některé prohlížeče nám servírují novinky prakticky ihned po jejich dokončení, čekání tedy bylo sraženo na minimum. Microsoft rovněž zvýšil kadenci, s jakou vylepšuje své operační systémy, počínaje Windows 8. Osmičky dostávají pravidelně vylepšené verze dotekových aplikací, nečeká se ani s vydáváním větších balíčků vylepšení, které systém učiní stabilnějších a výkonnějším.

Pomocí služby Windows Update do svých počítačů a tabletů stahujeme mnohem větší objemy dat, než na jaké jsme byli zvyklí v nedávné době. Že se občas aktualizace projeví na systému negativně, se stává. Máme proto možnost obnovit počítač do funkčního stavu. Poněkud kuriózní problém zpozorovalo množství uživatelů hybridního tabletu Surface RT. První majitelé potenciálně velmi zajímavého produktu si obecně často stěžují na problémy s Wi-Fi, jindy zase na vypadávající zvuk. Jenže po posledním záplatovacím úterý jim nešlape samotný Windows Update.

 

Když přestane fungovat služba zodpovědná za aktualizování operačního systému, v tomto případě konkrétně za Windows RT a firmware přístroje, máte přirozeně velký problém. Někteří uživatelé hlásí, že jim Windows Update naskočil po restartu. Jiní se ale potýkají s tím, že jim aktualizační služba nevyhledá žádné aktualizace, pouze setrvá ve stavu hledání. Nahlášeny byly dokonce případy, kdy byl současně znefunkčněn Windows Store. Postižení uživatelé nemohou aktualizovat stávající aplikace, natož přidávat nové.

Nevíme ovšem, kolik lidí se s podobnými trably setkalo. Microsoft situaci prošetřuje a lze předpokládat, že na to vydá – jak jinak – nějakou opravnou aktualizaci. Zatímco Windows Update v Metru nevyhledá aktualizace, verze služby v desktopu dokonce zamrzá, okno přestane odpovídat a musíte ho natvrdo ukončit.

CS24

Windows Update některým uživatelům Windows RT vypověděl službu
Windows Update některým uživatelům Windows RT vypověděl službu

Zdroj: Microsoft Community via Softpedia 1 | 2