Hlavní navigace

Aktualizace pro Windows rozbíjí písma. Ale jen když máte CorelDraw

17. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Microsoft vydal opravenou verzi záplaty. Pokud jste si nainstalovali předchozí, problémovou záplatu KB2753842, musíte ji přeinstalovat.

Původní zpráva:

Ne vždy se aktualizace softwaru podaří bez chybičky. Objevují se různé regrese, proto ostatně ve firmách nedovolí, aby se aktualizace instalovaly samovolně. Nejprve si správce musí ověřit jejich dopad na funkčnost počítačů a aplikací. Podle ohlasů na fóru se zdá, že v poslední cyklu byla vydána jedna, jež negativně ovlivňuje písma. Problémy pozorují pouze ti uživatelé, kteří používají vektorový grafický editor CorelDraw.

Tip: Záplatovací úterý: vyjdou opravy pro Windows 8 nebo Internet Explorer 10

Některá písma se po instalaci nezobrazují správně, rozpadají se. Za problém přebrala zodpovědnost záplata s označením KB2753842. Pomůžete si buď její odinstalací, nebo obnovením systému do předchozího stavu pomocí bodu obnovení. Bohužel se jedná o nepříliš dobré dočasné řešení, protože uvedená aktualizace nese označení kritická. Pokud ji z počítače odstraníte, zvýšíte riziko napadení. Uvolněna byla pro Windows XP až nejnovější Windows 8.

 

Microsoft na svém webu uvádí, že záplata zabraňuje spuštění vzdáleného kódu, k němuž by mohlo dojít, kdyby vám útočník podstrčil upravený dokument či web s vloženými písmy typu TrueType či OpenType. Snad firma brzy vydá opravu.

KL24

Problémová záplata KB2753842

Zdroj: CorelDRAW.com via Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?