Hlavní navigace

Aktualizace v květnu obdrží i Windows 8.1 RTM. Update musíte mít od června

13. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft chtěl dosáhnout něčeho unikátního. S novými verzemi Windows spěchá na trh už každých několik měsíců. Poslední aktualizace, která proměnila Windows 8.1 na Windows 8.1 Update, když se budeme držet oficiální terminologie, byla uvolněna skrze Windows Update v dubnu. Od té doby se instaluje na počítačích stávajících uživatelů zcela automaticky.

Tip: Microsoft akceleruje a plánuje další verzi Windows (8.1) na srpen

Zřejmě proto si Microsoft myslel, že proces migrace a zapomenutí na starší verzi může akcelerovat tím, že přestane pro starší verzi poskytovat podporu – především pak aktualizace. V podstatě by s tím problém být neměl, neboť uživatelé by během několika dní až týdnů měli mít rovněž nainstalovaný Update. Reálně ale šibeniční termín nesedí úplně každému.

Firma proto musela zpomalit u firem. Těm dala čas až do srpna. Pak už bude uvolňovat aktualizace pouze pro Windows 8.1 Update. Včera Redmondští oznámili, že o jeden měsíc odkládají požadavek na instalaci tzv. jarní aktualizace také u spotřebitelů. Oznámení přišlo na poslední chvíli, neboť dnes na Windows Update dorazí květnová vlna aktualizací.

MMF24

Proto pokud jste ještě do svých Windows 8.1 z jakéhokoli důvodu nenainstalovali Update, nebojte se, v tomto měsíci ještě obdržíte záplaty a další opravy. V červnu již nicméně žádné aktualizace nedostanete, dokud počítač nevybavíte tzv. jarní aktualizací. Kdo má automatické aktualizace zapnuté, nemusí se o nic starat a pravděpodobně již Update má. A takových uživatelů je většina.

Zdroj: Windows Experience Blog