Hlavní navigace

Akvizice dokončena. Skupině PPF už patří majoritní podíl v české Telefónice

29. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kellnerova finanční skupina PPF včera dokončila akvizici většinového podílu ve společnostech Telefónica Czech Republic a Telefónica Slovakia. Za 65,9% podíl zaplatí mateřské Telefónice 63,6 miliardy korun. Akvizice byla oficiálně oznámena v listopadu 2013, v polovině ledna ji schválila Evropská komise a včera, 28. ledna, byl obchod uzavřen.

 

PPF má teď povinnost nabídnout minoritním akcionářům odkup jejich akcií. „Návrh nabídky předloží nabyvatel České národní bance (ČNB) v rámci zákonné lhůty tak, aby byl schopen učinit nabídku převzetí akcionářům v časovém rámci stanoveném příslušnými právními předpisy. Do doby schválení nabídkového dokumentu ze strany ČNB nebude skupina PPF poskytovat k nabídce ani svým záměrům v Telefonice CR/SK další komentáře,“ sdělila PPF.

Ze smlouvy mezi Telefónicou a PPF vyplývá, že si původní majitel ponechal 4,9% podíl a po dobu čtyř let zůstane odvětvovým a obchodním partnerem. Telefónica Czech Republic i Telefónica Slovakia změní své názvy, ale další čtyři roky je PPF oprávněná používat značku O2. PPF teoreticky může sáhnout po dřívějších názvech PPF Mobile Services a značce Air Mobile, se kterou šla do mobilní aukce.

Zdroj: PPF