Hlavní navigace

Alcatel Hero 2: 6" phablet má stylus, kryt pro dýdžeje a druhý externí mobil [IFA]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na první pohled je OneTouch Hero 2 je dalším přerostlým telefonem. Zajímavý je ale díky svému příslušenství, které z něj udělá unikát. Alcatel u novinky smíchal Galaxy Note a další zařízení.

Od Samsungu si Číňané vypůjčili velké tělo, displej a stylus. Hero 2 obsahuje 6" IPS obrazovku s rozlišením 1080 × 1920 px. Povrchová úprava je prý dobře odolná proti poškrábání i zachytávání otisků. Těch se úplně zbavíte, pokud byste využívali dodávané pero. Slouží k přesnějšímu ovládání, kreslení, ručnímu psaní poznámek, k čemuž Alcatel dodává i software pro automatické rozpoznávání znaků.

Stylus

Výkon dodá SoC MediaTek MT6592 s osmijádrovým procesorem Cortex-A7 (2 GHz) a grafikou Mali-450. Čipset obsahuje i potřebné modemy pro sítě 2G, 3G a LTE, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0. Na jednom křemíku se nachází i FM rádio, GPS, obrazový nebo video procesor, který umí akcelerovat i 4K ve formátu H.265 (HEVC). Na palubě dále najdeme 2 GB RAM, pro data a aplikace slouží 16GB úložiště a slot pro microSD kartu.

Alcatel navíc přidal i NFC, infraport pro ovládání domácích spotřebičů a také senzor pro bezdotykové ovládání gesty, jako to umí i top modely Samsungu. Oba foťáky umí točit video v rozlišení 1080p. Teď zadní má ale navíc automatické zaostřování, LED blesk, HDR a především optickou stabilizaci. Statické snímky pořizuje v rozlišení 13 Mpx. Přední je 5Mpx, s fix focusem.

 

Na telefonu je předinstalován Android 4.4 s lehkou nadstavbou Alcatelu. Ta například umožňuje otevřít dvě aplikace nad sebou podobně jako u Galaxy Notů od Samsungu. Dovnitř se vešel ještě 3100mAh akumulátor. Vinou displeje a větší baterky má zařízení blíže malým tabletům. Měří 160,5 × 81,6 × 7,9 mm a váží 175 gramů. Jo a tělo je z hliníku.

To zajímavé ale teprve přijde. Alcatel se teď začal kamarádit s DJ Avicii, a proto uvedl i speciální kryt MagicFlip DJ, který slouží dýdžejům k mixování, ovládání ekvalizéru, smyček, přidávání efektů apod. Je totiž aktivní, takže se dotyková plocha už tak velkého telefonu zdvojnásobí.

MagicFlip DJ
MagicFlip DJ

MagicFlip Aero je oproti tomu docela nudný. Obsahuje výřez (okno), díky kterému je vidět na displej. Lze tak ovládat přehrávač, sledovat počasí, čas nebo uvidíte, kdo volá. Škoda, že Alcatel nepoužil displej typu AMOLED, který by uměl rozsvítit jen tu část obrazu, která je opravdu vidět. MagicFlip LED už obsahuje vlastní diody, které informují o čase nebo příchozích notifikacích. MagicFlip Stand je obyčejným krytem, ze kterého však lze udělat stojánek.

Externí telefon Sidekick 2
Externí telefon Sidekick 2

Dokoupit si můžete ještě Sidekick 2. Je to dálkový ovladač, který vypadá jako hloupý telefon. Lze skrz něj volat, psát SMS, ovládat přehrávač atd., aniž byste museli používat velký Hero 2. S ním se Sidekick spojí přes Bluetooth. A to je důkaz oné zvrácené doby. Telefony už jsou tak velké, že k nim výrobci dělají menší telefony pro snadnější volání! :) (S podobným ovladačem Mini už experimentovalo i HTC.)

KL24

Alcatel OneTouch Hero 2 přijde do obchodů ještě během září. Kdy se objeví u nás a za kolik, to zatím nevíme.

Zdroj: Alcatel

Byl pro vás článek přínosný?