Hlavní navigace

Alcatel One Touch 810: telefonní šperk pro dámy za dva tisíce i v Česku

6. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když před několika měsíci ohlašoval Alcatel návrat na český trh, byli jsme zvědavi, s čím přijde. V srpnu přišel s dotykovým čtyřpalcovým Androidem One Touch Smart 991, který útočil především nízkou cenou. Bylo tedy jasné, že se Alcatel nebude hrnout mezi zaběhnuté značky high endu.

Nyní nás francouzský výrobce překvapil dámských telefonem, jenž přirovnává k dámské pudřence. Pokud si vzpomínáte na propadák z Redmondu jménem Microsoft Kin, možná vám jej One Touch 810 připomene. Na rozdíl od něj se však vyklápěcí, nikoliv vysouvací.

Alcatel One Touch 810
Alcatel One Touch 810

 Alcatel One Touch 810 Alcatel One Touch 810  Alcatel One Touch 810

Na vnější straně nenajdete druhý displej, jak bylo zvykem u véček, ale několik jemně svítících LED diod, které svým tvarem notifikují zmeškané události. Prohlédnout si na fotce můžete oznámení přijaté SMS.

Kromě QWERTY klávesnice disponuje telefon dvěma funkčními tlačítky, , směrovým křížem a tlačítky pro ovládání hovoru. Na boku navíc najdete kolébku regulace hlasitost a microUSB konektor.

 

KL24

Svým hardwarem nikoho neoslní, to však u dam ani není třeba.  Displej má úhlopříčku 2,4“ s QVGA rozlišením 320 x 240. Na malé úhlopříčce tedy nebude rastr nijak zásadně viditelný. Kupodivu se nejedná o levný Android. Telefon je vybaven proprietárním systémem, který nabízí základní funkce smartphonů – umožňuje prohlížení sociálních sítí, procházení webu nebo čtení RSS. Kapacita interní paměti je pouhých 50 MB a bez microSD karty pro rozšíření paměti se tedy neobejdete.

Zdroj: TZ

Byl pro vás článek přínosný?