Hlavní navigace

Alcatel One Touch Hero připomíná Galaxy Note 3 a má druhý displej na zádech

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínská společnost TCL, která znovu oživila původní evropskou značku Alcatel, na veletrhu IFA uvedla přímou konkurenci Galaxy Notu od Samsungu. Její One Touch Hero má podobné rysy a nadchnout chce hlavně originálním příslušenstvím.

Hero se pyšní velkým 6" displejem s rozlišením 1080 × 1920 px. Má čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 2 GB RAM, 16 GB úložné paměti a také slot pro microSD karty. Na rozdíl od poslední novinky Samsungu si neporadí s LTE, ani nejnovějšími gigabitovými Wi-Fi sítěmi. V jiných oblastech se ale nemusí stydět. Má 13Mpx zadní a 2Mpx přední fotoaparát, oba umí natočit video v 1080p. Základem je jak jinak Android (verze 4.2). Leckoho určitě potěší nadstandardní 3400mAh akumulátor. Jako správný konkurent Notu má i stylus, který je ale pouze pasivním perem pro kreslení poznámek a přesnější ovládání.

Co phabletu Hero přidává na atraktivitě, je volitelné příslušenství. Alcatel bude dodávat několik flipů, tedy odnímatelných krytů. Díky jednomu bude telefon možné nabíjet bezdrátově. MagicFlip zase obsahuje menší diodový displej, který informuje o čase nebo aktivních událostech. E Ink Cover pak při druhý displej z elektronického papíru, jako znáte například ze čteček Kindle. Je energeticky nenáročný a hodí se pro čtení na slunci.

MMF24

 

Hero také umí bezdrátově odesílat obraz a zvuk do televize, ale výrobce bude prodávat i externí pikoprojektor, který prý umí vykouzlit až 70" obraz. Svítivost je ale pouhých 12 lumenů, takže se hodí maximálně pro noční promítání. Zajímavé je, že Hero se umí spojit s jinými telefony výrobce a přesunout do nich hovory. SMS apod. Cenu ani dostupnost zatím výrobce neprozradil.