Hlavní navigace

Alcatel OneTouch Watch jsou levným klonem Moto 360. Fungují i s iOS [CES]

Sdílet

Zdroj: Redakce

OneTouch Watch jsme viděli ještě před CESem. Alcatel ale klamal tělem. Na 3D renderech hodinky vypadaly, jako by měly zcela kulatý displej jako LG G Watch R. Místo toho ale obsahují podobnou „píchlou pneumatiku“ jako Moto 360. Na spodní straně je malá kruhová výseč, nikoliv aktivní část displeje.

Alcatel chystá hodinky OneTouch Watch
Alcatel představil hodinky OneTouch Watch

Potvrdila se však zpráva o tom, že OneTouch Watch nepoběží na systému Android Wear. Na Androidu ale pravděpodobně založený je. S jiným Androidem (4.3 a novějším) se umí i spojit, Alcatel dokonce podporuje i iOS 7.

Aplikace z mobilů mohou na hodinky zasílat notifikace. Hodinky zase umí sloužit jako dálkový ovladač pro přehrávač nebo spoušť foťáku. Mají také bezpečnostní funkci. Když se od mobilu vzdálíte (ztratí se signál Bluetooth), začnou vibrovat.

Displej je dotykový, má poloměr 1,22" a kdybyste kolem něj opsali obdélník, měl by rozlišení 240 × 204 px. Uživatelské rozhraní sestává z jednoduchých dlaždic. Na první pohled vypadá trochu neučesaně a podle videa není ani příliš plynulé.

 

Hodinky nicméně potěší spoustou senzorů, díky kterým budou fungovat i samostatně. Mají akcelerometr, gyroskop, výškoměr, kompas a dokonce i snímač srdečního tepu. Díky tomu sledují denní i noční aktivitu, z dat pak sestavují statistiky. Chce to ale vlastní aplikaci, s napojením na Google Fit nebo Apple Health zatím nepočítejte.

S mobilem se párují přes Bluetooth 4.0 za pomoci NFC. Watch dostal 210mAh akumulátor, se kterým vydrží dva až pět dní, nabití trvá jen hodinu. Hodinky jsou kovové, vodě- i prachuodolné. Mají průměr 41,8 mm a jsou tlusté 10,5 mm. Používají vlastní pásek široký 20 mm a tlustý 3,5 mm. Sami jej ale nevyměníte. V jednom konci je totiž chytře schovaný USB konektor pro nabíjení.

CS24

Hlavním tahákem bude cena. Alcatel OneTouch Watch se začnou prodávat na jaře, v Česku budou stát 2790 Kč. U hodinek s Androidem Wear počítejte s dvojnásobkem.

Zdroj: Alcatel