Hlavní navigace

Názory k článku „Zemanův“ Aligator vyrobil první smartphone pro seniory

  • 23. 1. 2020 11:25

    honza

    Nechápu jak autor článku může napsat tak negativní článek!
    Chápu, že je to soukromé médium a můžu si psát co chci a klidně propagovat jednu značku na úkor jiných.

    Nicméně recenze a obdobné hodnocení musí vycházet z prostředí kde bude telefon (zařízení) používáno.
    Starší lidé, a nebo pouze hůře vidící, mají totiž úplně jiné priority než zdravý teenager. Od toho se odvíjí konfigurace a další.
    Místo toho aby napsal, že díky hrubšímu display jsou znaky vidět i na přímém slunci, že výdrž na baterii se prodloužila o x%. Citlivost na dotyk. tlačítka, zvlášť třeba neúmyslné dvojdoteky, se u chvějících rukou se zlepšila atd.

    Tady na českém rybníce každý boduje a hodnotí zařízení stylem, že každý má 95% a více procent, ale nechápou, že když jinde v zahraničí napíší že má 50%, tak to neznamená že je to křáp, ale prostě normální, průměrný a kvalitní telefon. Tady hodnocení není, ale vyznívá to, že lidi a "radilové" to budou starším lidem vymlouvat, a spíše pomlouvat, místo toho aby objektivně našli a pojmenovali ty výhody které to pro ně má.

    Moji rodiče, ani jeden, nepoužívá foťák v telefonu, ani jeden nemá, nemusí mít, data, ale potřebují telefonovat a psát SMS a na písmena vidět. Maximálně potřebují synchronizaci telefonního seznamu. Ale co potřebují je třeba hlasitý budík a vyzvánění. A dlouhá výdrž na baterii. Také je dobrá jistá odolnost proti pádu a vodě.

    Třeba jsem nepochopil jestli má ten telefon rádio, u Aligátoru funguje, i bez sluchátek. To je dost velká výhoda. Protože rádio používají.

  • 23. 1. 2020 11:34

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    Negativní není celý článek, ale jen můj pohled na ten smartphone, který je tak zastaralý, že nemůže obhájit ani tu nízkou cenu. Proto také píšu, že zajímavější bude ten tlačítkový model, který si na nic nehraje, má všechny typické funkce seniorských mobilů a ještě něco navíc (krokoměr, větší displej, GPS). Výdrž toho smartphonu bude odhadem tak dva dny, talčítkový dá klidně třikrát víc.

    Hrubší displej nijak nesouvisí s čitelností. Od toho je po hardwarové stránce důležitá výrobní technologie, jas a použitá antireflexní vrstva, po té softwarové pak nastavení velikosti písma a ovládacích prvků.

    Mí rodiče jsou oba senioři a se smartphony si pořád nerozumí. Dodnes oba mají hloupé mobily a i u nich jsem byl při výběru dost přísný.