Hlavní navigace

Názor k článku „Zemanův“ Aligator vyrobil první smartphone pro seniory od honza - Nechápu jak autor článku může napsat tak negativní...

  • 23. 1. 2020 11:25

    honza

    Nechápu jak autor článku může napsat tak negativní článek!
    Chápu, že je to soukromé médium a můžu si psát co chci a klidně propagovat jednu značku na úkor jiných.

    Nicméně recenze a obdobné hodnocení musí vycházet z prostředí kde bude telefon (zařízení) používáno.
    Starší lidé, a nebo pouze hůře vidící, mají totiž úplně jiné priority než zdravý teenager. Od toho se odvíjí konfigurace a další.
    Místo toho aby napsal, že díky hrubšímu display jsou znaky vidět i na přímém slunci, že výdrž na baterii se prodloužila o x%. Citlivost na dotyk. tlačítka, zvlášť třeba neúmyslné dvojdoteky, se u chvějících rukou se zlepšila atd.

    Tady na českém rybníce každý boduje a hodnotí zařízení stylem, že každý má 95% a více procent, ale nechápou, že když jinde v zahraničí napíší že má 50%, tak to neznamená že je to křáp, ale prostě normální, průměrný a kvalitní telefon. Tady hodnocení není, ale vyznívá to, že lidi a "radilové" to budou starším lidem vymlouvat, a spíše pomlouvat, místo toho aby objektivně našli a pojmenovali ty výhody které to pro ně má.

    Moji rodiče, ani jeden, nepoužívá foťák v telefonu, ani jeden nemá, nemusí mít, data, ale potřebují telefonovat a psát SMS a na písmena vidět. Maximálně potřebují synchronizaci telefonního seznamu. Ale co potřebují je třeba hlasitý budík a vyzvánění. A dlouhá výdrž na baterii. Také je dobrá jistá odolnost proti pádu a vodě.

    Třeba jsem nepochopil jestli má ten telefon rádio, u Aligátoru funguje, i bez sluchátek. To je dost velká výhoda. Protože rádio používají.