Hlavní navigace

Alza otevírá druhou prodejnu bez prodavačů. Chystá už i třetí

25. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší český e-shop dnes otevírá druhou prodejnu budoucnosti. Kamenný obchod, který se obejde bez prodavačů, se nachází v Praze na ulici Antala Staška poblíž stanice metra Budějovická. Oproti první futuristické pobočce na Floře, obsahuje několik změn. „Stěžejní rysy zůstanou stejné jako u pilotu. Prodejna bude nadále sloužit pro komfortní a rychlé vyzvedávání objednávek i pro nákupy na místě s asistencí video operátora. Na základě získaných zkušeností jsme ale upravili interiér, pozměnili světelnou navigaci, přidali hlasovou asistenci v hlavní místnosti a také velikosti schránek více odpovídají požadavkům zákazníků,“ uvedl ředitel expanze a facility Alza.cz Jan Moudřík.

Kapacita zůstane zhruba stejná, na prodejně bude necelých 400 schránek. Změní se ale jejich velikosti tak, aby pojaly i televizory nebo neplýtvaly místem u drobností. Obrazovky pro video chat jsou nově zapuštěné do stěn a nakupují nemusí stát jen u nich, protože mikrofony jsou i u schránek. K těm lidi dovede nová světelná navigace v horních částech panelů místo diod v podlaze jako v první samoobslužné prodejně. Podlahy jsou tu ovšem nové, protiskluzové.

KL24

TIP: Alza vytvořila poštovní schránku, do které vám bude házet balíky

Během pěti měsíců od otevření pobočky na Floře Alza odbavila 22 000 objednávek s obratem bezmála 23 milionů korun. Ještě letos chce obchod otevřít obdobnou prodejnu s dalšími inovacemi přímo v prostoru metra Můstek. V minulosti Alza mluvila i o možné dostupnosti na Slovensku, v Rakousku či Maďarsku.

Byl pro vás článek přínosný?