Hlavní navigace

Alza spouští servis počítačů na dálku přes vzdálenou plochu

29. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Alza spustila službu s názvem Servis ON-LINE, která nabízí dálkové servisní zásahy na vašem počítači. Doteď volala celá široká rodina s každým počítačovým problémem vám, nyní je můžete odkázat na Alzu. No a vaše otázky typu „Co přesně myslíš tím, že to nefunguje“ můžete přenechat jiným.

Po zakoupení služby získáte aktivační kód s odkazem na připojovací rozhraní. S tímto odkazem se připojíte k technikovi Alzy, který převezme kontrolu nad počítačem přes vzdálenou plochu. Alza garantuje zabezpečení takového spojení na stejné úrovni, jaké používají banky. Nejlevnějším balíčkem je čtvrthodinová práce technika za 180 Kč.

Nepřehlédněte: Na Alzu se dá nově přihlásit přes účet od Googlu

Nejprve ale dojde k bezplatné analýze problému, kdy vám po připojení během pěti minut technik sdělí, zda vám s problémem dokáže na dálku pomoci a zda je pro vás služba vhodná. Technik Alzy na dálku provede diagnostiku počítače nebo notebooku a odstraní případný problém: například se může jednat o instalaci ovladačů, problémy s přehráváním videa (kodeky) či typické odvirování. Alza nabízí i tzv. migraci dat, kdy převede data ze zákazníkova starého počítače na nový – jde samozřejmě o menší množství dat, jako je pošta či záložky.

 

Výhodou dálkové opravy je okamžité řešení problému bez fyzického odvozu počítače do servisu (a bez hodinového volání rodiny vám). Samozřejmě se to týká softwarových problémů, s nefunkčním hardwarem je potřeba si poradit postaru. Diagnostika ale může takový problém aspoň odhalit.

 

CS24

Pod čarou:


Alza nedávno rozšířila také možnosti platby v eshopu o placení přes QR kód a hlavně přes populární PayPal. Osobně mi ještě chybí mPeníze, ale způsobů platby je již opravdu hodně.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.