Hlavní navigace

Alza těží z vlastnictví Publera. Spustila prodej elektronických novin a časopisů

12. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Digitální impérium Alzy je už téměř dokonalé. V sekci Média prodává elektronické licence na software i hry. Od letoška nabízí i e-knihy, audioknihy, filmy a hudbu. Nově přidává ještě e-časopisy a e-noviny. Firma toto řešení nebudovala od píky, ale využívá k tomu propojení s Publerem, do kterého vstoupila letos v létě, když koupila 80% podíl.

V Alze (Publeru) najdete i časopisy našeho vydavatelství
V Alze (Publeru) najdete i časopisy našeho vydavatelství

Do Vánoc Alza nabídne skoro 500 titulů a celkově přes 11 000 vydání. Ta lze číst na webu i v mobilních aplikacích. Alza vyvíjí software pro Android a iOS. Obchod vydal také aplikaci pro Windows Phone, ale ta slouží pouze k nákupům, nikoliv konzumaci médií.

 

Elektronické časopisy a noviny se stanou, podobně jako další produkty ze sekce Alza Media, jedním z hitů vánočních dárků na poslední chvíli. Digitální distribuce v kombinaci s funkcí „darovat“ na webu Alza.cz totiž umožňuje věnovat knihy, časopisy, hudbu, filmy nebo třeba počítačové hry během několika minut,“ říká Šárka Jakoubková, mluvčí Alzy.

Na provozu Publera se nic nemění. Služba bude fungovat i nadále nezávisle na Alze, pro stávající předplatitele a čtenáře zůstane vše při starém.

 

Zdroj: TZ Alza

Byl pro vás článek přínosný?