Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Alza už spustila předobjednávky na iPhone 5C a 5S. Ceny jsou jako v Německu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 4. 2013 16:55

    biely kralik (neregistrovaný)

    Celeron taktovaný na 5GHz ti bude k ničemu - je to "úsporka" - prokládání prázdnými takty.


    Já osobně jsem pro ustoupení od "K" a "BE", protože se tím odstartovala éra marketingového šílenství nabízejícího "jakože přidanou hodnotu", která by měla být samozřejmou součástí seriózního produktu ve formě "turba" (automat nezávislý na uživateli, řízený aktuální teplotou a zatížením - pokročilé řízení spotřeby). Po katastrofě s i7-3770K (holt IGP) naprosto nechápu, jak se jim na to ještě někdo může chytit. To co se začalo odehrávat po r. 2000, kdy každá nová generace produktů začala vypadat jako starší přetaktovaná (větší a větší chladiče, gr. karty=gr. cihly) naprosto nechápu.


    Částečným řešením, jak říkáte, naznačujete, domníváte se, je přesunout tenhle potenciál spíše na slabší řady procesorů (Pentium, Core i3 - procesory s menší pamětí, zbavené IGP, s chudší instrukčními sadou), pro lidi, kteří mají hluboko do kapsy - to by marketýři teprve zamířili přesně tam, kam by s "K/BE" mířit měli.


    Doplněno: Po shlédnutí produktové řady a nabídky Intelu se vůbec nedivím, že lidé nemají chuť nový hw kupovat (byť je Intel jen minoritním podílníkem na současném stavu) - jsou zmatení... Ještě dnes se stupňuje nabídka po cca 100MHz (co takhle po 250 - 300MHz?), vybafne na vás záplava produktů, které jdou do prázdna. Myslím, že nabídka, kterou by lidé byli ochotni akceptovat by měla vypadat asi takto, v návaznosti na to, co jsem napsal:


    Celeron (chudinka, strap, IGP) -> Pentium/i3 (nějaké instrukční řady, +/- IGP, +/- inteligentní řízení spotřeby "turbo", -/+ odemčený násobič) -> i5 (většina instrukčních sad, IGP, inteligentní řízení spotřeby "turbo") -> i7 (všechny instrukční sady, jinak jako i5) -> jedna verzi i7 extreme pro šílence (-IGP, +odemčený násobič).


    Zkrouhnout nabídku o třetinu by nebyl žádný problém, přebujelé "meziverze" nikomu chybět nebudou...


    Zkrátka i5 (v "K" verzi) by neměla konkurovat i7 tak jak je tomu dnes. "K" i5 je strašlivý marketingový omyl. "K" Penťák/i3 by i5 těžko mohl konkurovat (brzda paměť, instrukce - na náročnější práci) a navíc by dokázaly slušně konkurovat i alternativám od AMD.