Hlavní navigace

Alza zavádí vlastní virtuální peněženku. Platit nově můžete přednabitým kreditem

Sdílet

Zdroj: Redakce

Alza je – co se platebních metod týče – hodně progresivní. Loni spustila mobilní QR platby a zapojila PayPal. Kromě toho samozřejmě podporuje platbu kartou, převodem, rychlou online platbou nebo peněženkou PaySec. Letos spustil i vlastní kreditní systém.

Alza Kredit

Každý zaregistrovaný uživatel má ve svém účtu novou položku Alza Kredit. Ten si může převodem dobít a z této částky pak platit za služby nebo produkty. Peníze z kredit lze samozřejmě převést zpět na bankovní účet. Kdo se nebojí platit kartou nebo mu nevadí čekat na převod, toho novinka neosloví. Kredit ale spojuje výhody obou řešení. Na webu nebudete muset zadávat citlivé údaje z karty, ale zároveň zaplatíte ihned.

Jinou výhodu však Kredit nenabízí. Přitom by obchod teoreticky mohl uživatelům nabídnout slevu na poštovném nebo i z celkové částky v košíku. Když už si přece nabijete kredit, Alza musí čekat, že jej využijete k více nákupům. A zákazník bude nakupovat pravidelně, jen pokud si jej obchod bude vážit.

Alza tento týden zveřejnila i několik výsledků za rok 2013. V něm dosáhla obratu 9,2 miliardy korun. Během roku vyřídila přes 3 miliony internetových objednávek a nabídku rozšířila z 32 000 na 50 000 produktů.

 

Zdroj: Alza