Hlavní navigace

Názor k článku Skrytý OC: Výrobci desek šidí se spotřebou procesorů Ryzen, může to zkrátit životnost čipů od tynyt - ad 1. logický faul. AMD samozřejmě garantuje spoustu...

  • 11. 6. 2020 15:10

    tynyt

    ad 1. logický faul. AMD samozřejmě garantuje spoustu věcí, ale nikoli funkčnost PCIe4 na starých deskách. Není pravda, že "nic negarantuje" - například AGESA je přímo od AMD a to "garantuje" jeho funkčnost.

    ad 2. byl to příklad (snadný na pochopení), nikoli urážka či útok. A dále: vůbec jsi to nepochopil a tvé myšlení jeví logické chyby. "Maminka AMD" přece naopak nikomu neříká, aby "skočil" (tj. použil PCIe4, nebo měnil nastavení napájení), a to je to podstatné. Jak jsem už psal výše, jde o sólo akci výrobců mainboardů, a to ještě jen některých. Podstata je totožná s tím, jak před pár lety šlo taktovat i na "zamčených" laciných Asuskách s H81 (typicky jsem to pároval s G3258) - to byl úplně stejný případ. Intel to nechtěl a nepodporoval, Asus si upravil svůj BIOS.

    3. o tom, proč AMD nechtělo a nechce podporovat PCIe4 na starých deskách, jsem toho napsal myslím dost. A je to logické, nemůže přece "vědět" jak moc výrobce desky odrbal její návrh.