Hlavní navigace

Amazon chystá vlastní mapy? Kupuje startup UpNext, který tvoří 3D města

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po tom, co s vlastními mapami přišel Apple, se možná k podobnému kroku uchýlí i Amazon. Původně e-shop, dnes firma, která má co říct i ve světě spotřební elektroniky. V zámoří je její tablet Kindle Fire hlavní konkurencí iPadu, letos se spekuluje o větší 10" verzi a telefonu Kindle Phone. Amazon má vlastní hudební, filmové i knižní katalogy, spustil obchod s aplikacemi a hrami.

Firma Jeffa Bezose tak hraje na stejném písečku jako Apple, Google nebo Microsoft, ty všechny se velmi angažují v mapách a geolokačních službách. V této oblasti je Amazon pozadu. Pravděpodobně jen zatím. GigaOM přišel s informací, že Amazon kupuje firmičku UpNext, který vyvíjí 3D mapy. Stejně postupoval Apple: nejdříve koupil firmy zabývající se optimalizací map a 3D modelováním, pak oznámil vlastní služby.

" width="560" height="315" frameborder="0">

UpNext už má aplikaci pro Kindle Fire, Android a iOS. Ve 3D nabízí 22 amerických měst, součástí aplikace je vyhledávač míst, jednoduchá navigace atd. 3D si ale na rozdíl od konkurence nehraje na fotorealistickou grafiku, modely vypadají uměle.

Firmu v roce 2007 založili čtyři spolužáci. Až do roku 2011 vyvíjeli UpNext nezávisle, pak získali investici ve výši půl milionu dolarů. Po nepodložených informací Amazon zaplatí pětinásobek, tedy 2,5 milionu.

 

Zdroj: GigaOM