Hlavní navigace

Další hudební půjčovna v Česku. Amazon Music chce ohrozit pozici Spotify

11. 12. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po Deezeru, Spotify, Google Musicu, Apple Musicu a Tidalu do Česka zamířila další zahraniční streamingová služba. Amazon spustil Music Unlimited loni v říjnu v několika západních zemích, aktuálně přidal dalších 28 států mezi nimiž je kromě nás také Slovensko.

Music Unlimited je k dispozici formou tří různých předplatných. Běžný základní tarif pro jednotlivce stojí 5,99 eura (cca 150 Kč) měsíčně, rodinná varianta pro až šest členů je za 8,99 eura (230 Kč). Ceny jsou tedy srovnatelné s konkurencí. Amazon však nabízí ještě tarif určený pouze pro jeho vlastní reproduktory Echo, ten stojí 2,49 eura (64 Kč).

Služba obsahuje katalog 40 milionů skladeb a člení je nejen do alb, ale také hromady playlistů sestavených specializovanými kurátory. Hudbu lze poslouchat přes webových přehrávač i mobilní aplikace (Android, iOS), nechybí ani možnost stažení pro offline poslech.

CS24

TIP: Amazon u nás spustil půjčovnu Prime Video

Music Unlimited je úzce propojený s tablety Fire nebo krabičkou Fire TV. Hlavním cílem ale podle Amazonu budou již zmíněné reproduktory Echo nabízející hlasovou asistentku Alexa. Ta funguje i u nás, byť pouze v angličtině. Základní Echo Dot se u nás prodává za 60 eur, výkonné Echo je za 100 eur a Echo Plus, které umí ovládat i chytrou domácnost, je za 150 eur.