Hlavní navigace

Amazon Prime Video obsahuje první české filmy. Navíc láká na výhodnější předplatné

4. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Za chvíli to budou dva roky, co u nás Amazon spustil půjčovnu Prime Video. Tehdy lákal především na nový motoristický pořad The Grand Tour s odpadlíky z Top Gearu, ale dnes už má nabídku mnohem nabitější a Amazon svou produkcí chce dohnat i konkurenční Netflix.

Co se týče dostupnosti českých filmů, tak už jej dohnal. Na Netflixu najdeme dramata Milada a Lída Baarová, v Prime Videu se nově objevily snímky Láska je láska a 7 dní hříchu. Všechny čtyři snímky sice kritika hodně ztrhala a ani hodnocení fanoušků na ČSFD není výstavní, ale aspoň se americké služby snaží.

TIP: HBO Go zlevnil předplatné na 129 Kč

CS24

U několika desítek filmů a seriálů už má Amazon i český dabing nebo titulky, celkově ale ze 740 dostupných titulů lokalizoval jen 4 % z nich. Netflix je na tom citelně lépe, v Česku má přes 4000 titulů, z toho u 6 % nabízí české titulky nebo dabing. Dostupnost obsahu v různých videotékách sleduje web Filmtoro.cz.

Chudší nabídku Amazon vyrovnává alespoň cenou. Nabízí pouze jeden tarif za 5,99 eura na měsíc (155 Kč). V současnosti na primevideo.com nabízí novým uživatelům prvních šest měsíců za polovinu, tedy 2,99 eura (77 Kč).